Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Volejbalisté Žďáru udolali doma dvakrát Pragu Praha 05.11.2018 | Zápasy

Komentář k dalšímu druholigovému domácímu zápasu mužů napsal Petr Podhrázký.


V sobotu 3. 11. 2018 se uskutečnilo další dvojutkání druhé ligy ve volejbale mužů. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou se na domácím hřišti v hale Na Bouchalkách utkalo se zástupcem pražského volejbalu a dlouholetým účastníkem této soutěže týmem TJ Praga Praha. Po výsledkově vydařeném zájezdu do Turnova jsme byli v tabulce o 2 příčky a 4 body před naším dnešním soupeřem. Vyplývalo z toho, že jsme před utkáním zřejmě měli být favoritem duelu. Ovšem soupeř nám svým příchodem do haly ukázal, že nepřijel jen tak na výlet. Soupiska k utkání zaplněná do posledního místečka (12 hráčů + 2 libera) se poslední dobou v naší soutěži tak často nevidí. My jsme opětovně lehce zamíchali úspěšnou sestavou. Neúčast již dopředu hlásil na nahrávce Míra Šťourač a na povedené představení z Turnova rovněž nemohl navázat Patrik Juda, který si plnil své extraligové povinnosti v mateřském juniorském oddíle. Vzpomínkou na staré dobré časy se tak stala výpomoc Honzy Baráka na uvolněném postu nahrávače. Oproti hostům jsme se tedy po úvodním hvizdu pohodlně vešli na lavičku náhradníků.

První zápas jsme od začátku zamýšleli pojmout trochu jako seznamovací večírek s „novým“ nahrávačem. Ovšem opak byl naštěstí pravdou. Žádná opatrnost se nekonala a nahrávka fungovala bezvadně již od prvních míčů, takže pokud bylo přihráno, měli jsme navrch. Druhý pokyn solit podání se již tak nějak úplně nedařilo plnit, ale v průměru byl servis o něco lepší než v začátku sezóny. Soupeř sice kousal a předváděl dobrý volejbal, ale dá se říci, že chyb na útoku udělal o poznání více než my, což se projevilo i výsledkově. Po druhé v sezóně jsme soupeře vyprovodili 3x stejným výsledkem v setu. Po Dvoru Králové, který uhrál vždy 23 bodů, se Pragovce tentokrát zadařilo vybojovat bodů 22.

Na odpolední zápas naši sestavu doplnil po splnění svých trenérských povinností u mládeže Míra Šťourač. Základní sestavu jsme zcela v souladu se zásadou, že do vítězné sestavy se nesahá, na 2 postech obměnili a šlo se na věc. Soupeř jako by v prvním setu stále ještě nepřepnul do hracího módu a svým nevýrazným projevem nám usnadnil první set, ve kterém jsme vedli až o 10 bodů. Od druhého setu se však hra již vyrovnala a v jeho polovině nám bohužel utekla jedna šnůra nijak těžkého podání a pražský tým náskok udržel až do konce setu. Ve třetím setu byl k vidění podobně vyrovnaný volejbal, soupeř měl lehce navrch, ale těsně před koncovkou jsme šli do několikabodového vedení. Bohužel celá koncovka se nesla v duchu našich chyb na útoku a třetí set tak byl darován soupeři jako na podnose. V dalších dvou sadách se však probudila naše zatím lehce pospávající touha po vítězství a po zařazení nějaké té vyšší rychlosti jsme poměrně pohodlně oba sety získali pro sebe.

TJ Žďár nad Sázavou –TJ Praga Praha 3:0 (22,22,22) 3:2 (18,-19,-23,20,11)

Výsledkem tohoto víkendu jsou 2 vítězství a zisk 5 bodů. Soupeř si za výkon ve 2. zápase bod určitě zasloužil. Zejména útok prvním sledem v podání jednoho z jejich středáků byl ozdobou obou zápasů. Náš výkon zejména v prvním zápase snesl docela přísné měřítko, byť zejména na podání se dá ještě výrazně přidat. Celý tým i každý jednotlivec zahrál poměrně dobře, přičemž zejména stabilní opory, kterými jsou Ondra a Petr Kadlecové a David Podhrázký podržely výkon celého týmu. Téměř maximální bodový zisk nám tedy přinesl posun v tabulce o jednu příčku nahoru na prozatímní třetí místo pouhý bod za vedoucím Havlíčkovým Brodem. Příští zápas se odehraje již příští sobotu na palubovce východočeské Chocně.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid