Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Poslední soutěžní turnaj odehrály ml. žákyně v Jihlavě 08.04.2018 | Zápasy

Komentář napsala trenérka Martina Topinková. Za hráčky zápas popsala blokařka Zuzka Ptáčková.


Komentář Zuzky:
V sobotu 7.4. jsme odehráli poslední zápas sezony na Jihlavské palubovce.
Nejprve jsme odehráli utkání proti Třebíči, které jsme po tiebreaku prohráli 3:2. První dva sety se nám celkem dařilo, ale další sety se nám dařit přestalo. V tiebreaku jsme bojovali, co to šlo, ale nakonec pro nás první zápas skončil bohužel prohrou.
Proti domácímu družstvu se nám dařilo o poznání lépe. Domácí hráčky jsme porazili 3:0. Do Žďáru jsme přivezli 4 body.


Komentář Martiny:
Poslední soutěžní turnaj mladších žákyň uspořádala v sobotu 7.4. Jihlava. Zde jsme se o konečné 7. místo utkaly s domácí Demlovkou a s Třebíčí.

Sestava: Terka, Evča, Johy, Kristýnka, Barča, Áňa, Anička, Zuzka L., Zuzka P., Jolča

Nejprve jsme nastoupily proti Trebíči. V prvních dvou setech jsme hrály celkem dobře. Dařilo se nám na podání a i ostatní herní činnosti nás v důležitých okamžicích podržely. Bohužel ve3. setu jsme neudržely koncentraci a tak se naše soupeřky rozehrály ke slušnému výkonu. Velmi dobře podávaly, a proto se nám přestalo dařit na příjmu. Druhý i třetí set tak vyhrála Třebíč. Do tiebreaku jsme nastoupily s odhodláním urvat i druhý bod v tomto zápase na naši stranu. Bohužel i tentokrát rozhodlo podání. My jsme hned na úvod 4x po sobě servis zkazily a soupeřkám naopak tvrdé podání přinášelo jednoduché body. A tak jsme dnes po nemastném a neslaném výkonu Třebíči podlehly 2:3.

Po krátké pauze jsme nastoupily proti domácím. Jejich herní projev ke konci sezóny postrádá cokoliv volejbalového. I tak je to pro nás nepříjemný soupeř. Jihlavačky dokážou předvést velmi pěkné volejbalové chvilky, které v některých případech potvrdí tvrdým podáním, ale na druhou stranu často hrají na první nebo druhou přes nebo nekontrolovaně vyráží neuvěřitelné balóny, které nám pak bohužel spadnou na naší straně. Naše holky tentokrát zmobilizovaly všechny síly, udržely koncentraci a nepřipustily žádné drama. Výhra 3:0 nám přinesla vytoužené vítězství.

Závěrem bych chtěla pochválit Zuzku Limlovou, která jakožto nahrávačka tentokrát nastoupila na postu blokaře. A musím říct, že odehrála velmi dobré utkání. Také chci pochválit naše malé naděje Báru, Áňu a Jolču, které se zapojily do zápasu a všechny si při hře sáhly na míč. Áňa dokonce dotáhla svým podáním 2. set proti Třebíči do vítězného konce.

Náš dnešní výkon nebyl sice úplně nej, nej, ale i tak mám dobrý pocit. A moc se těším na republikovou soutěž mladších žákyň do České Třebové na to, co mi předvedete!!! Snad nepřijedu úplně šedivá! 


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid