Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně přivezly z Jihlavy 4 body a postup do finálové skupiny 15.12.2019 | Zápasy

Turnaj hodnotí Bára Boháčková, která hraje na postu univerzála, a trenérka Martina Topinková.


Hodnocení Báry:

V neděli 15.12.jsme jely do Jihlavy. První zápas jsme hrály proti Havl.Brodu a prohrály jsme se stavem 2:1 na sety. Při třetím setu jsme bojovaly, ale bohužel se nám nepodařilo vybojovat 2. bod.
Na začátku se nám nedařil příjem a když jsme míč přijmuly, nedokázaly jsme přehrát míč přes síť. První set jsme proto prohrály. Druhý set jsme už zvládly míč přijmout lépe, a tak jsme 2. set vyhrály.
Sice jsme prohrály celkově zápas, ale byly jsme jediný tým, který s Havl.Brodem dokázal vyhrát set a vzal mu tak bod.

Sestava: náhra-Evča, účko-Barča, blok-Kristýnka Seidlerová a Anička, smeč-Jolča a Zuzka L.

Druhý zápas jsme hrály proti týmu Jihlava Demlova a vyhrály jsme 2:0 na sety.V prvním setu jsme vedly 10:0 a dotáhly jsme to až do konce. Druhý set jsme hrály dobře a také ho vyhrály se stejnou sestavou jako v prvním setu.

Sestava: náhra-Evča, účko-Barča (střídala Verča),blok-Kristýnka Seidlerová a Anička, smeč-Jolča a Zuzka L.

Žďár nad Sázavou - Havl. Brod 1:2 (-16,16,-9)
Žďár nad Sázavou - Jihlava Demlova 2:0 (21,17)


Komentář trenérky:
V Jihlavě nás čekaly opět 2 družstva, a to domácí hráčky Demlovky a Jiskra Havlíčkův Brod B.
V prvním zápase jsme bojovaly proti Broďačkám. Havlíčkův Brod hraje sice s označením B, ale holky jsou výborně technicky vybavené a hrají v naší kategorii skvělý volejbal. Díky zapojení všech přítomných hráček Jiskry jsme dostaly šanci urvat bod, a tak jsme ji využily. Hrál se velmi pěkný volejbal a myslím si, že pokud by se naše holky přestaly bát, mohly jsme sehrát daleko vyrovnanější utkání. Za to, že jsme se udržely ve hře, dnes vděčíme našemu velmi dobrému podání.
Druhý zápas proti Demlovce jsme si na body věřily více. Začátek byl velmi dobrý, díky nepříjemnému podání Evči jsme celkem rychle vedly 10:0. Ale i Demlovka měla 2 velmi dobře podávající hráčky, a tak nás v půlce setu soupeřky dotáhly. My jsme ale dokázaly zabrat a set vyhrát. Druhý set byl více vyrovnaný, z počátku domácí hráčky byly i bodík či dva nad námi. Ale holky zkoncentrovaly všechny síly a pěknou hrou vybojovaly celé 3 body.

Teď, když už je po zápase, můžu všechny holky pochválit (i ty, které podporovaly pouze na lavičce, protože i to je potřeba). Dnes jsme konečně všechny velmi dobře podávaly. Příjmy byly z počátku všelijaké, ale postupně si holky začínaly věřit a dokázaly zvedat i velmi tvrdé servisy a útoky protihráček. To stejné probíhalo na útoku. Nejprve to bylo takové oťukávání, postupně si každá hráčka složila několik super míčů. A díky skvělé náhře, o kterou se dnes starala Evča, vše dospělo ke šťastnému konci.

Dokázaly jsme vybojovat 5. místo ve skupině a postoupit tak do finálové skupiny, kde se s dalšími 8 týmy utkáme o konečné pořadí a o medaile.

Děkujeme rodičům za pomoc s dopravou a podporu při zápasech. Užijte si Vánoce a v roce 2020 budeme zase pokračovat dál!!!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid