Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mužské áčko přivezlo z Dvora Králové pět bodů a upevnilo si první místo! 11.03.2018 | Zápasy

Pár informací ze sobotních zápasů ve Dvoře Králové předal Petr Podhrázký, trenér týmu ...


K předposlednímu venkovnímu zápasu letošního ročníku druhé národní ligy ve volejbale mužů jsme se v sobotu 10. 3. 2018 vypravili na půdu týmu VK TAMBOR Dvůr Králové nad Labem. Domácí mužstvo před zápasem figurovalo na osmém místě tabulky, poslední zápasy se mu výsledkově příliš nedařilo, ale k podcenění tyto okolnosti vůbec nesváděly. Družstvo Dvora Králové je známé, že výkonnostně může v případě dobrého rozpoložení konkurovat komukoliv, takže jsme rozhodně nečekali nic tak lehkého, jak postavení v tabulce mohlo nasvědčovat. Do východočeského města jsme cestovali s cílem upevnit náš devítibodový náskok v čele tabulky ziskem několika bodíků a tajným přáním zopakovat poslední náš zdejší výsledek, když jsme zde po výborném výkonu domácí vyprovodili dvakrát 3:0. Naše řady byly oslabeny o tři hráče, ale žádný z postů nebyl fatálně oslaben a nemuseli jsme nijak improvizovat. Celkový počet cestujících k zápasu tedy byl devět hráčů plus jeden trenér a jedna fanynka. Dobrá úroveň a tempo pátečního tréninku, klidná cesta na zápas, předzápasová nálada i rozcvičení, vše bylo ve znamení velké pohody, což se tentokrát naštěstí pozitivně přeneslo na hřiště. Hráli jsme v klidu, docela bez chyb a důrazně. Průměrný servis ovšem příliš netrápil domácí přijímače a tak byl k vidění naprosto vyrovnaný volejbal, který v obou setech dospěl až do koncovky, kterou po pravdě vždy „rozhodli“ domácí svými fatálními chybami. Po prvních dvou setech jsme tedy vedli 2:0, ve třetím setu už pak Dvůr Králové znatelně ubral na nasazení a elánu, čehož jsme využili ke snadnému zisku i setu třetího, a tím i celého zápasu v poměru 3:0. Průběhem zápasu a také výsledkem se téměř naprosto přesně zopakoval náš první zápas na této palubovce v předminulé sezóně. Stejně jako před dvěma lety jsme urvali první dva vyrovnané sety a ve třetím si již s domácími lehce zatrénovali. První tři body tedy byly i letos po prvním zápase „doma“, tedy doma, doma ve Žďáře... Po skončení zápasu proběhla krátká diskuse kapitánů na téma začátku druhého zápasu, oba krátce setrvali v družném soudružském rozhovoru, ze kterého vyplynulo, že se bude hrát až ve dvě, tzn. skoro za tři hodiny…

Polovina týmu proto využila tuto dlouhou pauzu k již tradiční návštěvě nedaleké ZOO, kde absolvovala zkrácenou prohlídku více či méně vyprázdněných výběhů… Po "kultuře" se tedy šlo opět na sport. Začátek druhého zápasu nasvědčoval, že se bude opakovat ranní příjemná selanka a po poměrně suverénním projevu jsme první set bez komplikací snadno vyhráli. Začátek setu druhého byl ale ve znamení domácího vzepětí. Dlouhá série domácího smečaře na podání, který tím svůj tým dostal do vedení 8:1, nás rychle vrátila na zem. Bylo jasné, že královédvorští hráči si zřejmě velice dobře uvědomovali reálnou hrozbu svého ponoru pod hladinu sestupu do krajských vod a začali riskovat na servisu, chytli se na útoku i obraně a rázem nás začali přehrávat. My jsme sice druhý set nevzdávali, a byť se sem tam povedla lehká korekce náskoku o pár bodů, byli to domácí, kteří byli lepší a stav opětovně navyšovali ve svůj prospěch. Stav byl tedy záhy po jednoznačném průběhu srovnán na 1:1 na sety. Třetí set byl pak pravou volejbalovou bitvou se spoustou atraktivních výměn a dobrých individuálních zákroků. Byly ovšem k vidění i chyby pramenící z přemotivovanosti našich hráčů, ale také z již zřetelně nastupující únavy. Dlouhý set nakonec domácí ukořistili pro sebe a ujali se vedení 2:1 na sety. Ve čtvrtém setu se ovšem projevila naše lepší útočná kvalita na obou kůlech a po přidání několika úspěšných bloků pak najednou domácí útočníci znejistěli a začali kupit chyby. S lepším útokem a nárůstem sebevědomí jsme se také konečně začali prosazovat servisem a dorovnali jsme tak průběžný výsledek utkání na 2:2. V tiebreaku se pak již naplno projevil náš zlepšený projev. Bez jakýchkoliv problémů jsme celý set opanovali a zápas tak dovedli do vítězného konce po sedmém vyhraném zkráceném setu z devíti v sezóně (na náš tým vskutku nevídaná bilance).

Výsledky: VK TAMBOR Dvůr Králové n.L: – TJ CETL Cargo Žďár n. S. 0:3 (-23,-22,-11) a 2:3 (-18,14,31,-18,-8)

Dnes jsme tedy vydolovali z východočeského Dvora Králové 5 bodů. Zisk odpovídá předvedené hře a vývoji obou zápasů. My jsme jako celek předvedli zodpovědný a konsolidovaný volejbal, který nesl pečeť zkušeností a sebevědomí. Vcelku spolehlivě fungoval příjem a hra v poli. Poměrně dobrý útok z obou kůlů se povedlo vždy v pravé chvíli doplnit obranou na síti a koneckonců i v posledních utkáních lehce vadnoucím servisem. Soupeřova hra byla ve většině obou částí zápasů dobrá a zejména útok středem byl na vysoké úrovni. Nevyrovnanost výkonu domácí ekipy, zejména však na útoku z hlavního kůlu, jsme ovšem zdařile využili a nabídnuté šance proměnili.

Do konce letošní sezóny tedy zbývají dva víkendy, což obnáší čtyři zápasy a dvanáct bodů, které lze získat nebo ztratit. Ve stejné situaci jsou však naši pronásledovatelé a tým na druhém místě, kterým, je Hronov, na nás ztrácí již bodů jedenáct, třetí Choceň pak už bodů čtrnáct!! Co tato matematika znamená pro nadcházející zápasy je každému při troše fantazie jasné… A představy jsou to již nyní více než velice příjemné…!!! Vážení diváci, fanoušci a přátelé žďárského mužského volejbalu, je to již jen o jednom jediném bodu! Podaří se jej získat již nadcházející sobotu při domácím střetnutí s týmem České Třebové? My doufáme, že ano. Naší odpovědi na tuto otázku můžete být přítomni již za šest dní v 11.00 a 15.00 hod. ve sportovní hale Na Bouchalkách! Jste srdečně zváni v co nejhojnějším počtu.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid