Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mužské Áčko v Praze nepotvrdilo roli favorita a dvakrát podlehlo Modřanům 19.03.2019 | Zápasy

A -tým cestoval do Modřan v pozici lídra soutěže a odjížděl zklamán ze dvou porážek


Třetí březnovou sobotu absolvoval A - tým žďárského volejbalového oddílu svůj poslední venkovní zápas, ve kterém se střetl s pražskými Modřany. Na tento zápas jsme odjížděli jako vedoucí tým soutěže s dvoubodovým náskokem na druhý Hronov. Naši dnešní hostitelé byli předposlední a přestože dle kuloárových zpráv byli posíleni, tak nějaký ten bodový přísun v náš prospěch měl být nejen očekávaný, ale i reálný. Naše zápasová soupiska čítala celkem 10 jmen, takže v tomto směru se dal předpokládat poměrně pohodový volejbalový den bez starostí se skládáním sestavy. Věděli jsme ze zápasu, který jsme zde odehráli před třemi sezónami, že místní sokolovna příliš neoplývá prostorem vně hřiště, ale neměla to být pro nás žádná zvláštní komplikace. Nicméně vše bylo jinak.

Do prvního zápasu jsme vstoupili poměrně dobře, útočilo se přes handu a my jsme vedli. Pak se však ukázalo, kde bude náš dnešní problém. Bez hlavního kůlu volejbal nejde hrát, a proto nahrávka směřovala čas od času i tam a to se ukázalo být kamenem úrazu. Naši smečaři prostě neměli od začátku svůj den a tak jsme svými chybami Modřany pustili do zápasu hned v prvním setu a oni toho využili dokonale ve svůj prospěch. Ve svém prostředí se samozřejmě lépe orientovali a neměli problém s naším servisem. Přestože nehráli zpočátku příliš pestře, tak to stačilo. Po prvním prohraném setu jsme se sice zlepšili a přineslo to ovoce v podobě jeho výhry. V dalších setech domácí objevili dnešní slabinu v naší obraně a středem skládali jeden balón za druhým. Protože se nadále náš útok i přes zlepšení smečařů mohl v podstatě spolehnout pouze na útok z handy, což logicky nemohlo stačit, byl po dvou docela jasných setech první zápas ztracen, prohráli jsme jej 1:3.

V druhém zápase bylo znát, jak moc tým chce odčinit porážku z ranního klání. Od začátku jsme dřeli a dobrým servisem drželi domácí na distanc, vše bylo prozatím podpořeno docela slušným útokem ze všech pozic a odměnou byl zisk prvního setu. Druhý set jsme od počátku měli rovněž ve svých rukách, o čemž svědčil stabilní dvou až tří bodový náskok, který jsme drželi až do poloviny setu. Pak domácí srovnali, a těsně před koncem šli do vedení 22:20. Otočili jsme to a měli setbol za stavu 25:24. Zde přišly tři fatální chyby, které nás připravily o druhý set a jak se později ukázalo pravděpodobně i o celý druhý zápas. Zkažené podání po tajmu, nedorozumění při zpracování míče zadarmo, kterému následoval pád míče na zem a přímý bod ze soupeřova podání znamenal, že místo vedení 2:0 na sety bylo srovnáno. Nesložili jsme se a podobně obětavým výkonem jsme třetí set domácí docela převálcovali. Výborně jsme podávali a přidali dobrou obranu na síti, kde jsme zejména útok z handy začali konečně smysluplně blokovat. Podobně jsme si počínali v setu čtvrtém, vedení 12:6 bylo skvělé. Domácí se ovšem nevzdávali a za pomoci střídání postupně srovnali stav a skvěle rozehraný set nám doslova vytrhli z rukou. V posledním pátém setu již byla na týmu znát únava ani ne snad psychická, bojovnost nám nechyběla, ale spíš fyzická. Modřany od začátku byly napřed a zejména jejich útok středem byl dost neomylný. Hned zkraje si vybudovali náskok 5:1 a drželi jej prakticky až do konce. Sice jsme se ještě za stavu 7:11 otočili, dali dvě esa a snížili na rozdíl jediného bodu, ale to bylo vše. Koncovku už si domácí pohlídali a porazili nás dnes i podruhé, tentokrát 2:3.

TJ Sokol Modřany - TJ Žďár nad Sázavou 3:1 (20,-21,17,22) 3:2 (-19,25,-15,23,12)

Po euforii minulého víkendu, kdy jsme zřejmě v nejlepších zápasech sezony porazili Hronov, nás domácí Modřany dokonale probraly. Místní stísněná sokolovna viděla dramatické zápasy, bohužel my jsme z nich brali pouze jediný bod. Tým předvedl velmi obětavý, bojovný a dá se říci místy až heroický výkon. Ovšem chyběla kvalita hry, a to zejména na útoku z hlavního kůlu. Zde jsme se zřejmě nesrovnali s nezvyklým prostorem, což není tedy žádná výmluva, ale pouze trpké konstatování. Útočící smečaři prostě neměli na hlavním kůle svůj den, i když druhý zápas to už docela šlo i zde. Na útoku nás po oba zápasy s výjimkou konce druhého, kdy mu zřejmě docházely síly, držel Patrik Juda na univerzálu. Docela solidně jsme se vyrovnali s domácím podáním, přičemž i to naše nebylo zase tak špatné. Ale domácí většinu odpřijímali do prstů... Nedá se tedy nic dělat, spadli jsme opět na druhé místo. Hronov ztratil jeden bod doma s Malou Skálou a tak je dva zápasy před koncem ve vedení o dva body. Výsledky ostatních zápasů nám daly již teď jistotu druhého místa, takže v posledním kole to bude již o jediném. Pokusit se v domácím střetnutí s Havlíčkovým Brodem uhrát co nejvíc bodů a doufat ve ztrátu Hronova v Turnově. To vše se odehraje již tuto sobotu v domácí hale Na Bouchalkách v 11 a 15 hodin.




 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid