Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži s Hronovem doma bez ztráty bodu a v čele 2. ligy 16.10.2017 | Zápasy

Komentář k utkání druholigových mužů napsal trenér Petr Podhrázký


V sobotu nás na domácím hřišti čekal souboj s tradičním účastníkem této soutěže východočeským týmem VK Hronov. Domácí sestava byla zasažena dvěma absencemi, hosté byli oslabeni rovněž, ovšem stejně jako loni o svého nejlepšího útočníka a také o další hráče stabilního kádru.

Do hry jsme nastoupili soustředěně a od začátku hráli s nasazením a zápalem. Od počátku jsme do soupeře tlačili důrazným útokem, ovšem Hronov zejména na postu libera exceloval ve hře v poli. A ačkoliv podání bylo oproti utkání s Hradcem Králové na vyšší úrovni, tak dobrý příjem dával hostům neustále šanci na nadějný výsledek. Výsledkem byla v prvních dvou setech poměrně vyrovnaná hra, přičemž v druhých polovinách vždy rozhodla naše vyšší kvalita na síti, zejména v útoku. Ve třetí sadě hosté přidali na servisu a po zásluze v něm zvítězili. Nám se ovšem ve čtvrté sadě povedlo celkově zvýšit obrátky a soupeře definitivně zlomit. Výsledkem bylo vítězství 3:1 (20,21,-22,17).

Do druhého zápasu jsme nezasahovali do základní sestavy, na rozdíl od ranního měření sil neponechali nic náhodě a již od prvních míčů dokazovali, že dnes asi hosté pojedou domů bez bodu. První set byl nejvyrovnanější, ale v jeho druhé polovině jsme přece jen byli lepší. Zbývající dva sety již byly naší jasnou záležitostí, hosté přece jen již nehráli s takovým zápalem a my jsme měli příležitost dát šanci i hráčům z lavičky, Svoji letošní premiéru si tak odbyl i další junior v naší sestavě blokař Jakub Augustin. Náš dobrý výkon byl po zásluze odměněn vítězstvím v poměru 3:0 (20,17,17).

Co se týče volejbalové kvality, tak úroveň obou zápasů stejně jako loni nedosahovala úroveň vzájemných zápasů z minulé sezóny, ale volejbal to zejména z naší strany nebyl rozhodně špatný. V našem výkonu tentokrát nebylo žádné výrazně slabší místo, byť servis stále není podle našich představ. Všichni hráči podali solidní výkon, a tak každá herní činnost v podstatě fungovala bez větších problémů. Ve hře hostů ovšem možná až příliš chyběl důrazný útok zásluhou nepřítomnosti hlavních smečařů.

Co říci závěrem? Maximální zisk šesti bodů znamená, že jsme se posunuli na první místo tabulky. Přeskočili jsme všechny naše soupeře, byť máme odehrány o dva zápasy méně. V sobotu 21.10. jedeme do Prahy na SK Prosek odehrát odložené utkání z předchozího týdne.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid