Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži „B“ v sezoně 2017/2018 08.10.2017 | Zápasy

Muži B sehráli úvodní utkání v domácím prostředí s týmem Třebíče. Komentář k utkání napsal hrající trenér Zbyněk Kalina.


Do druhé sezony KP 1. tř. vstupuje tým mužů “B“ s takřka se stejným kádrem jako v minulé sezóně, doplněn o navrátilce z Brna Petra Sobotku a také o dalšího odchovance a bývalého hráče mužů Adama Bernarta. Do áčka mužů byl po dohodě s jeho trenéry přeřazen blokař Jakub Augutin, svoje volejbalové učinkování ukončil Václav Parcl.

Základ týmu tedy tvoří dva bývalí junioři ( D. Škarka, L. Gregor) a pět současných (P. Šimek, J. Gregor, P. Sobotka, D. Pavlík a A. Peňáz), dále střední generace hráčů (J. Uhlíř, T. Chládek, J. Duda, J. Čirka, O. Adam, A. Bernart a hostující hráč z Polné V. Drahoš), a pokud bude třeba, týmu vypomůžou věkem již veteráni (J. Šebesta, Petr Veselý, P. Veverka). O vedení týmu se znovu podělí hrající trenéři Z. Kalina a V. Elbl.

Do soutěže proti loňsku přibyl tým Velkého Meziříčí „B“, takže diváci budou mít možnost přijít povzbudit „béčko“ mužů 3x na podzim a 4x na jaře do tělocvičny ZŠ Palachova, kde bude hrát své domácí zápasy na střídačku s nově vytvořeným týmem béčka žen.

První dvojzápas sezóny jsme začínali v domácím prostředí s VK Třebíč, tedy s týmem se kterým se nám loni podařilo v jarní části zabodovat. Nastoupili jsme téměř v kompletní sestavě, když chyběl pouze nahrávač Dan Pavlík zotavující se po zdravotní pauze a blokař Adam Bernart (pracovní povinnosti), zato zdravě nažhaveni zabodovat tentokrát hned v prvním kole.

Do prvního zápasu jsme nastoupili spíše ve zkušenější sestavě (na smeči s Vojtou a Adamem, na účku s Jardou, na bloku Sob a Gregy) a se soupeřem sehráli víc než vyrovnaný zápas, bohužel v každém setu pouze do cca dvaceti bodů. Pak jsme pokaždé z nepochopitelných důvodů ubrali z koncentrace a začali dělat zbytečné, někdy až hloupé chyby, za které jsme v každé koncovce bohužel draze zaplatili. Výsledkem byla porážka 0:3 (23:25, 23:25 a 22:25).

Do druhého zápasu jsme základní sestavu výrazně omladili (Sob a Škarky na smeči, Peny a Gregy na bloku, na účku Luky, věkový průměr kazil pouze nahrávač Zbyňa) a na soupisku napsali rovnou dvě libera - Honzu Dudu a Šimiho. Po velmi dobrém výkonu jsme urvali první set a začali věřit v plný bodový zisk. Další set jsme ale po několika chybách v prostřední části na útoku a v obraně ztratili 19:25 a začínali vlastně od začátku. Ve třetím setu jsme se po několika střídáních opět zlepšili a neustále jsme udržovali 2-4 bodový náskok. Pak si ale před koncovkou setu vybrali nepříjemné chvíle naši hráči na příjmu, když jediný hráč soupeře dokázal smazat náš náskok bodovou šňůrou na podání a otočit průběh ve prospěch Třebíče, na což už jsme nedokázali zareagovat a ztratili jsme ho 18:25. V dalším setu jsme se vypjali opět k výbornému výkonu a donutili hostující hráče chybovat. Tentokrát jsme pohlídali i koncovku a výsledkem 25:21 jsme vybojovali rozhodující pátý set. V něm jsme sice neustále dotahovali jedno až dvoubodový náskok Třebíče, ale před závěrem setu jsme srovnali a v koncovce začala přetahovaná o každý bod, podpořená výbornými výkony hráčů na obou stranách. Sice se nám podařilo odvrátit celkem 4 mečboly soupeře, sami jsme zase 3 mečboly neproměnili, ale především jsme si nechali ve vypjaté koncovce spadnout lehký míč na zem, což bylo asi nakonec rozhodující, a set jsme ztratili 19:21.

Všechny hráče bych chtěl pochválit za předvedené výkony, vyzdvihnout musím Soba, který obstaral určitě nejvíce útoků, a také Honzu Dudu, který na liberu - až na jednu slabou chvilku na příjmu - předvedl velmi dobrý výkon a Šimiho prakticky nepustil ve druhém zápase do hry.

Každopádně po průběhu obou zápasů je získaný bod pro nás málo, bylo určitě na víc, ale zase ty promarněné koncovky setů, pokolikáté už ...

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid