Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži A - zisk titulu vítěze 2. ligy 2017/2018 18.03.2018 | Zápasy

Pár informací a fotografie ze sobotního utkání mužů A s Českou Třebovou a zisk titulu vítěze 2. ligy.


V sobotu 17. 3. 2018 se uskutečnilo další dvojutkání druhé ligy ve volejbale mužů. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou se na domácím hřišti v hale Na Bouchalkách utkalo se zástupcem východočeského volejbalu týmem TJ Sokol Česká Třebová II. Pro náš tým se jednalo o speciální a výjimečné utkání, protože vzhledem k dosavadnímu vývoji soutěže stačilo získat jediný bod k zajištění prvního místa. Tuto skutečnost umocňovala i značně početně omezená sestava hostů, kteří přijeli pouze s osmi hráči a bez svého nejlepšího útočníka. Domácí sestava však byla rovněž ovlivněna zraněními a nemocemi, navíc domácí Žďár v podzimním utkání v České Třebové utrpěl dvě těžké porážky, takže o jednoznačnosti tohoto duelu se dalo poměrně snadno zapochybovat.

Skutečnost prvního zápasu byla ovšem jiná. Žďárská sestava se do soupeře pustila se vší vervou a umem a od začátku obou prvních setů nenechala nikoho z přítomných na pochybách, kdo je na palubovce pánem. Přestože hráči České Třebová předváděli, že v letošní sezóně jsou již týmem jiných kvalit, než v předchozích dvou ročnících, na výkon našich hráčů to v tomto dopoledním zápase nemohlo stačit. V obou setech jsme si tak hned zkraje vytvořili pohodlný náskok a ten si pak pohlídali až do konce. Za padesát minut tak bylo jasné, že setbol druhého setu za stavu 24:19 je zlatým letošním míčem. Po jeho proměnění jsme se stali již dvojnásobným vítězem 2.ligy ve volejbale mužů a zopakovali tak tři rok starý triumf. Jízda na vítězné vlně pokračovala i v setu třetím a za podobného průběhu hry a totožného skóre jako v prvních dvou setech, tzn. 25:19, jsme tentokrát Českou Třebovou porazili jednoznačně 3:0 (19,19,19).

Do druhého zápasu nastoupil Žďár s pozměněnou sestavou a přece jen již trochu sníženou motivací. V základní sestavě nastoupili hned dva junioři a svým výkonem za ostatními rozhodně nezaostali. Nicméně dominantní výkon z prvního zápasu se tentokrát nedostavil. Česká Třebová hrála důrazně, soustředěně a s minimem chyb. První set vyhrála a to nás donutilo k vylepšení herního projevu. Po našem obratu na 2:1 se i po začátku setu zdálo být vše vyřešeno v náš prospěch. Nadějný náskok jsme však uprostřed setu ztratili, a když se stejným způsobem povedlo ztratit i stejně nadějně rozehraný rozhodující tiebreak, odvezla si Česká Třebová zasloužené vítězství 2:3 (-22,17,23,-22,-13).

Co dodat závěrem. Ačkoliv to po lehce rozpačitých podzimních výkonech na takto pohodlný triumf nevypadalo, stali jsme se s předstihem třech kol před koncem sezóny celkovým vítězem tohoto ročníku. Rozhodující krok jsme zřejmě na jaře udělali výbornými výkony na venkovních hřištích v Hradci Králové, prvním zápasem v Hronově a zejména oběma výhrami za tři body v Chocni. Podrobnější shrnutí celé sezóny bude obsahem závěrečného článku po posledním zápase, který odehrajeme již tuto sobotu v Hrotovicích.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid