Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži „A“ v Turnově vybojovali 4 velmi cenné body 22.10.2018 | Zápasy

Komentář k prvnímu venkovnímu utkání sezóny mužského Áčka napsal trenér Petr Podhrázký.


V sobotu 20.10.2018 jsme odcestovali k prvnímu letošnímu venkovnímu zápasu tohoto ročníku 2.ligy. Soupeřem nám byl tým TJ Zikuda Turnov. V loňské sezóně toto družstvo ještě hrálo 2. nejvyšší českou soutěž, 1. ligu. V té letošní je zařazeno do naší skupiny 2. ligy a na soupisce má několik zvučných jmen s extraligovou či reprezentační zkušeností. Z těchto hráčů však v sobotu nastoupil pouze Jakub Vencovský, takže překážka k zisku nějakého toho bodu se nezdála být až tak nepřekonatelná. Naše sestava byla oproti poslednímu zápasu posílena o 2 hráče, téměř doléčené zranění pustilo do hry univerzála Ondřeje Ťupu a jako nový člen týmu se představil z Velkého Meziříčí hostující univerzál Patrik Juda.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili po solidní rozcvičce s odhodláním a chutí se o nějaký ten bod poprat. Ovšem domácí nám hned ze začátku dokazovali, že chtějí být na své domácí půdě těmi, kteří budou udávat tón zápasu. Po jejich solidním příjmu si útočníci příliš nedělali starosti s překonáváním našich bloků. Přes naši veškerou snahu byli domácí lepší a zaslouženě první set vyhráli. Od druhého setu jsme však po změnách v sestavě i my přišli s důraznějším útokem, přitlačili jsme servisem a rázem se hra vyrovnala. Poměrně snadno jsme druhý set vyhráli a srovnali na 1:1. Oba další sety byly celkem vyrovnané a herní převaha se střídala mezi oběma týmy. Každý vyhrál po jednom setu a šlo se do tiebreaku. Velká škoda byla našeho prohraného třetího setu, ve kterém jsme ze stavu 10:14 otočili sérií kvalitních podání na 17:14 , ale vlastními chybami jsme dopustili srovnání stavu a v koncovce byli o ty 2 body horší. Tiebreak pak byl ve znamení našeho letos již tradičního výpadku. Než jsme se rozkoukali bylo to 4:0 pro domácí, nešlo nic, a když se na servis dostal univerzál Vencovský, rozhodl nejprve šťastným a pak důrazným servisem celý set pro domácí. Výsledkem 15:4 v pátém setu nás tak Turnov porazil 3:2 (21,-16,23,-24,4).

V druhém zápase dostal od začátku na smeči šanci Petr Sobotka a na univerzálu chtěl potvrdit svůj dobrý výkon v prvním zápase střídající Patrik Juda. Ovšem celý první set byl prakticky kopií úvodního setu z dopoledního zápasu. Vylepšili jsme trochu jeho vývoj tím, že jsme pro jistotu hned na začátku pustili Turnov do vedení 7:0… Téměř bezchybně hrající domácí nás pak k ničemu nepouštěli a po výsledku 25:15 se zdálo být s námi amen. Od druhého setu však naše hra dostala jiné obrátky. Důrazem na útoku jsem nalomili obranu soupeře a zejména kvalitním podáním rozvraceli jeho hru. Všechny následující sety měly obdobný průběh. Po počáteční přetahované o každý bod se nám do stavu 15 povedlo odskočit na několik bodů a tento náskok jsme pohodlně udrželi až do konce setu. Po jasně prohraném setu trochu nečekaný, ale o to cennější vývoj zápasu s příjemným koncem v podobě výhry 1:3 (15,-15,-18,-14) pro nás!

Dnešní dvojutkání v dalekém Turnově tedy skončilo naším ziskem čtyř bodů. Vzhledem k tomu, že šlo o loňského účastníka 1. ligy, který hrál navíc v domácím prostředí, je tento výsledek jednoznačným úspěchem. Nevyvarovali jsme se sice hluchých míst, ale dobře hrající domácí na tom měli značnou zásluhu. V tabulce jsme sice klesli z 2. místa na 4., ale bodový odstup na první Havlíčkův Brod zůstal stejný. V příštím kole hostíme až za 14 dnů pražské družstvo TJ Praga.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid