Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži A v Hradci Králové nebodovali a klesli na 2. místo 26.02.2019 | Zápasy

V Hradci Králové mužský A tým neuspěl a nezískal ani bod.


V sobotu 23.2.2019 nás čekal další druholigový zápas, ve kterém jsme zavítali na půdu královéhradecké Slavie. Místní tým se po celou sezónu potýkal s nedobrými výsledky, a proto pro nás jako lídra tabulky neměl být zisk nějakého toho bodu až tak těžkým úkolem. Skutečnost sobotních zápasů však byla daleko od předpokladů. Domácí tým na rozdíl od podzimní části výrazně posílil, v jeho sestavě se objevili hned tři prvoligoví či extraligoví hráči. My jsme nasadili pouhou sedmičku hráčů včetně libera. Více volejbalistů nebylo ten den k mání a tak se celé dvojutkání obešlo bez jediného našeho střídání.

Oba zápasy měly v podstatě stejný průběh. Velice solidně a zodpovědně sehraný vítězný první set, ve kterém jsme dobře podávali a přijímali a zejména velmi chytře a účinně útočili. Od druhého setu vždy domácí znatelně přidali na podání a náš příjem dostával co proto. Pořád jsme však vcelku odolávali, ale na síti jsme se přes výbornou obranu dirigovanou zkušeným středákem Prajzlerem prosazovali obtížněji. V klíčových situacích naši útočníci podléhali tíze okamžiku a volili špatná řešení. Náš servis sice nebyl špatný a domácí příjem také občas vybíral slabší chvilku, ovšem hradečtí útočníci, a to zejména další posila Drozen z pražských Lvů, přece jen prokázali své kvality. Po výborném výkonu nás vždy další tři sety výrazně zatlačili a jen jednou ze šesti setů nás pustili přes dvacet bodů. Zcela zaslouženě nám tak oplatili naše vítězství v této hale z předchozích ročníků.

TJ Slavia Hradec Králové - TJ Žďár nad Sázavou 3:1 (-20,21,15,19) 3:1 (-23,16,19,16)

Naši hru v tomto zápase však nelze hodnotit jako propadák. Hrál se dobrý volejbal, ze strany Hradce Králové bezpochyby. My jsme byli výrazně limitováni úrovní našeho příjmu. Domácí ovšem po své vyhrané sety podávali výborně. Na naší straně nechyběla bojovnost a snaha. Pokud bylo přijmuto, neměli jsme příliš problémů se složením míče, ale to je to kdyby... Za zmínku stojí naše sestava. Ze zkušených harcovníků tentokrát nebyl přítomen ani jeden. Dalo by se říci, že jsme hráli ve složení, ve kterém bychom mohli nastupovat v dalších sezónách. V sestavě byli na bloku dva junioři, Kuba Augustin s Adamem Peňázem, a oba rozhodně vzhledem ke svému věku a nízkým zápasovým zkušenostem nezklamali. Rovněž loňský junior Petr Sobotka na univerzálu se statečně pral se svojí úlohou. Kromě svých herních výkonů je také třeba rovněž ocenit morální a tmelící působení Ondry Kadlece a Jirky Moučky, kteří trvale dodávali týmu elán a podporu. Bohužel na domácí to tentokrát bylo málo. Pro pořádek Jirka samozřejmě nastoupil na nahrávce, Ondra na smeči, kde ho doplnil David a na liberu hrál Petr Kadlec.

V tabulce jsme tedy po prvním nulovém zisku v sezóně klesli na 2.místo a na první Hronov ztrácíme 4 body. A právě s Hronovem odehrajeme příští sobotu 9.3.2019 v domácí hale důležité zápasy, které nás, pokud uspějeme, ještě můžou vrátit do boje o první místo. K úspěchu ovšem vede cesta přes sebevědomý a zodpovědný výkon zejména na servisu a příjmu. Vše ostatní by potom mohlo přirozeně navázat tak, jak jsme tomu byli uvyklí nejen v minulých úspěšných sezónách, ale i ve značném počtu zápasů letošních.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid