Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mladší žákyně přijely z Brodu bez bodu 27.01.2018 | Zápasy

Komentář k zápasům napsala blokařka Kristýna Seidlerová a doplnila ho trenérka Martina Topinková.


Komentář Kristýnky:

V sobotu jsme hrály proti Bedřichovu a Havl. Brodu, bohužel ne v celé sestavě. Hrály jsme bez dvou zkušených hráček, proto s námi jely ještě 3 ne tolik zkušené hráčky.

V prvním zápase jsme nastoupily proti Bedřichovu a v celkem dobré náladě. Ze začátku jsme vedly, ale pak jsme začaly kazit podání a poté i příjmy. Nakonec jsme prohrály všechny 3 sety.

V druhém zápase jsme nastoupily proti Havl. Brodu a už jsme nebyly v tak dobré náladě. 1. set se nám moc nevyvedl, proto si s námi v 2. i ve 3.setu zahrály i nové holky. Na to, že to byl jejich první zápas, si vedly velice dobře. Ze začátku se trochu bály, ale pak se zapojily a určitě si to užily. Ve 2. setu jsme byly lepší než v tom 1. a 3. set byl nejhorší ze všech. Už jsme se ani tolik neradovaly a myslím, že to byla škoda, že bychom uhrály další body. Tak se nám to povede snad příště. Proti Havl. Brodu jsme opět prohrály všechny 3 sety.


Komentář trenérky:

V sobotu 27.1. jsme s mladšími žákyněmi vyrazily do Havlbrodu, kde jsme měly odehrát další turnaj. Celý týden jsem se modlila, abychom byly schopné postavit družstvo. Evča, Terka a Kristýnka byly přes týden na lyžáku. Anička Petrová se omluvila už dříve, Zuzka Ptáčková minulý víkend bojovala s virózou a Anička Šebestová byla po operaci se zubem. A to nás zatím jezdilo na zápasy celkem osm. V této situaci jsem povolala Elisu, Báru a Anetku, které v průběhu podzimu přestoupily z přípravky. Bohužel v pátek si zlomila nohu Johy a bylo zase o hráčku míň. Konečný součet hrajících byl v sobotu ráno 9 hráček, z toho 3 nováčci, Evča bojující s virózou a společně s Terkou a Kristýnkou unavená z lyží, Anička po 14denní absenci a dvě Zuzky.

Do 1. zápasu proti Bedřichovu jsme nastoupily odhodlané uhrát co nejlepší výsledek. Z počátku setu jsme vedly a vše vypadalo velmi dobře. Bohužel nevynucené chyby dávaly šanci soupeřkám a ty nakonec 1. set vyhrály. Podobně probíhaly i další dva sety. Hra byla vyrovnaná, v koncovkách byly soupeřky lepší nebo měly více štěstí. V 2. i 3. setu se dostala do hry i Anetka a se ctí si odbyla svoji zápasovou premiéru.

V 2. zápase jsme se utkaly s domácími hráčkami. V 1. setu to opět vypadalo na vyrovnaný souboj. Bohužel kolem 13. bodu se vše zlomilo a soupeřky si došly pro výhru. Do 2. setu jsme pozměnily sestavu. Na náhru šla Elisa a Zuzka Limlová šla na blok. Hrály jsme systémem na jednu náhru (pokud to stihne). Holky se se změnou popasovaly docela dobře. Sice jsme prohrály, ale herní projev byl vcelku dobrý. Za to 3. set byl úplný propadák. Do stavu 13:0 jsme nebyly schopné sebrat soupeřkám podání. Naštěstí kapitánka domácích 14. podání zkazila a tak jsme mohly uhrát nějaký bod. V tomto setu se dostala do hry i Bára. Bohužel i tento set skončil naší prohrou.

Dnes jsme neuhrály ani bod. Je to velká škoda, ale nedá se nic dělat. Jsem ráda, že i přes problémy, které nás tento týden sužovaly, jsme do zápasů nastoupily a důstojně je odehrály. Snad se nám na posledním turnaji základní skupiny, který budeme hrát doma, bude dařit lépe a urveme nějaké body. Móóóóc by se nám hodily!!!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid