Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mladší žákyně odehrály MČR v Brně 26.04.2017 | Zápasy

Mladší žákyně o uplynulém víkendu odehrály v Brně turnaj Mistrovství ČR. Svůj komentář, jak to vypadalo, napsala trenérka Martina Topinková a také hráčky Anežka a Johy.


Komentář Martiny:

O víkendu 22. a 23.5. jsme s mladšími žákyněmi vyrazili na kvalifikační turnaj na MČR do Brna. Naším cílem bylo nasbírat co nejvíc zkušeností a pokud možno nedostat na pr.... Sešli jsme se v sobotu v 7:15 a vyrazili jsme. Po hodině cesty jsme byli na místě v krásné hale na Vodové. Plné očekávání a také strachu jsme nastoupili do prvního zápasu proti věhlasnému Agelu Prostějov. Při rozpinkání to vypadalo celkem jasně. Soupeřky byly vyšší a technicky zdatnější. V průběhu zápasu to ale nebylo znát. Sice jsme prohráli 2:0 po setech 25:22 a 25:16, ale jen trocha štěstí chyběla k tomu, aby zejména 1. set dopadl obráceně.
V druhém zápase nás vyzvalo velmi kvalitní družstvo Králova Pole A. Holky se soupeřek zalekly a náš výkon byl o mnoho horší než v prvním zápase. Nešlo nám přijmout podání ani ubránit rychlejší útok soupeřek. Naše hra až na malé výjimky byla ustrašená a zbytečně opatrná. Čekala nás jasná prohra 25:7 a 25:9.
I ve třetím utkání nás vyzval silný soupeř. Holky z Frýdku Místku byly drobné a velmi šikovné. My jsme ale podali snad nejlepší výkon sezóny. První set byl ještě oťukávací. Přetahovali jsme se o body, ale v závěru nám soupeřky utekly a set skončil v poměru 15:25 pro FM. Do 2. setu jsme vstoupily dobře, hrál se pohledný volejbal. Nejkrásnější část zápasu ale nastala až za stavu 18:24 z našeho pohledu. Holky se rvaly o každý míč, následovalo 6 dlouhých výměn, pak se projevila větší zkušenost soupeřek a my jsme prohráli 23:25. Přesto jsem byla velmi spokojená.
Poslední sobotní soupeř byl pro nás také neznámý. Holky z Raškovic byly hratelné a dalo se urvat první vítězství. To se povedlo v prvním setu, který jsme vyhráli 25:21. Uspokojené jsme nastoupili do 2. setu, ve kterém nás soupeřky upinkaly a vyhrály ho těsně 23:25. Zlomené jsme nastoupily do 3. setu a v nervy drásajícím tiebreaku jsme podlehli soupeřkám 12:15. Tato prohra mě velmi mrzela, ale ....
Noc jsme strávili v nedaleké Sokolovně v jedné místnosti s 1. nedělním soupeřem.
V neděli nás čekaly ještě 2 zápasy. Doufali jsme, že oba zápasy zvládneme dobře. To se ale nepovedlo. První zápas proti Orlové jsme vyhrály 2:1 po setech 25:14, 14:25 a 15:8. Druhý zápas se nám vůbec nepovedl. Prohra 2:0 po setech 18:25 a 23:25 proti Královu Poli B byla pro mě velkým zklamáním. Celkové 6. místo je asi to, na co momentálně máme.
Hodnocení na závěr. Byl to krásný, výborně zorganizovaný turnaj, který jsem si s holkama i s asistentama báječně užila!!! Díky všem! Těším se na další turnaj!!

Na celkové výsledky se můžete podívat na odkazu: http://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=MCR-ZKYM&skupina=mcr-zkym-b


Komentář Anežky:

22.-23.4. jsme v plné sestavě (náhra - Johy, Evča, Simča; blok - Ráďa, Kristýnka, Anež; smeč - Terka, Ella, Lucka) vyrazili na kvalifikaci na MČR do Brna. Neočekávali jsme žádné super výsledky, přijeli jsme si jen zahrát s kvalitními soupeři. Ale po příjezdu jsme usoudili, že by výsledky nemusely dopadnout tak marně, jak jsme si mysleli.
První zápas proti Prostějovu pro nás bohužel moc dobře neskončil, prohra 2:0 hned na úvod. Druhý zápas dopadl mnohem hůř. Soupeřky z Brna byly dost silné, takže jsme jim celý zápas doslova odevzdali. Po kratší přestávce jsme nastoupili proti týmu z Frýdku-Místku. V prvním setu se nám moc nedařilo. Druhý set začal podobně jako ten první, ale na konci zápasu jsme předvedli, troufám si říct, to nejlepší, co jsme kdy zahráli. Bohužel jsme se vzpamatovali moc pozdě a opět jsme prohráli 2:0. Večer následoval zápas proti holkám z Raškovic. Věřili jsme, že teď bychom mohli uspět, ale nikdy se nevyplatí podceňovat soupeře. Utkání skončilo 2:1 pro soupeře. Druhý den ráno nás čekal další soupeř. Byly to holky z Orlové. Konečně jsme uspěli a vyhráli jsme 2:1. I přes naši snahu poslední zápas s Brnem B dopadl nemile, a to prohrou 2:0.
Celý turnaj hodnotím kladně, a i když jsme moc nepřekvapili, užili jsme si spoustu legrace a doufám, že ještě někdy něco takového zopakujeme.

Komentář od Johy:

Do Brna jsme jely s tím, že chceme získat zkušenosti a to se nám podle mě povedlo. S žádným soupeřem, který proti nám o víkendu nastoupil jsme nikdy předtím nehrály, takže jsme nevěděly, co od ostatních týmů očekávat. I tak si ale myslím, že jsme proti nim uhrály docela dobrý volejbal plný skvělých momentů a výměn. Samozřejmě, že každý měl své skvělé ale i horší momenty.
Myslím si, že jsme nejlépe hrály proti týmu Frýdku Místku, což nebyl vůbec lehký soupeř. Po prvním prohraném setu právě s Frýdkem Místkem jsme se nenechaly odradit a zahrály jsme pěkný volejbal, set byl celou dobu vyrovnaný a myslím, že jsme všem ukázaly, že volejbal umíme hrát taky. Bohužel se soupeřovi ke konci setu dařilo více a vyhrál nad námi za stavu 25 ku 23. Stejně skončil i náš druhý set s Královým Polem B.
Nakonec jsme za celý víkend získaly pouze tři body a to s týmy Orlové a Raškovic, nad kterými jsme ale určitě mohly vyhrát. Bohužel jsme je podcenily a podřídily jsme se jejich hře. I tak jsme si ale tento víkend moc užily, máme plno vzpomínek a zkušeností, které si určitě vezmeme do budoucnosti. Doufám, že se za rok na kvalifikaci zase ukážeme a že příště to vyhrajeme.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid