Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mladší žákyně na domácí palubovce 20.01.2020 | Zápasy

V sobotu 18.1. mladší žákyně odehrály svá utkání na domácí palubovce ve sportovní hale na Bouchalkách, kde se utkaly s týmy ze Štoků a Pelhřimova. Komentář k utkáním napsala Martina Veverková.


V sobotu 18. ledna jsme se, poprvé ve žďárské sportovní hale zúčastnily mistrovských utkání, tentokráte s týmy Pelhřimova a Štoků. Oběma týmům mladších žákyň jsme po minulém měření sil v Pelhřimově, kde jsme nebyly příliš úspěšné, slibovaly odplatu.
Los nám jako prvního soupeře vybral tým ze Štoků. Do zápasu jsme nastoupily s chutí, a po dobrém výkonu se nám podařilo vyhrát první set. V druhém setu se nám přestalo dařit a druhý set i tiebreak jsme kvůli zhoršenému příjmu prohrály.

S Pelhřimovem se nám vedlo o mnoho lépe a po úspěšných „šňůrách“ podání jsme si zápas užily a po zásluze vyhrály 2:0.


Komentář trenéra:

Utkání se Štokama se začalo vyvíjet velmi pozitivně. Dařily se všechny herní činnosti a rázem jsme si vybudovaly velký bodový náskok, který sice soupeř ke konci setu trochu stáhl, ale set jsme s přehledem vyhrály my. Těsně po skončení prvního setu nám prasklo lanko u sítě a my musely natáhnout siť novou. Snad toto zdržení se zasloužilo o to, že se nám přestalo ve všem dařit. Začalo to špatným podáním, hrou v poli a v útoku také holky nepředváděly to, co už umí. A tak po prohraném druhém setu došlo na tiebreak, který jsme však také prohrály.

Do druhého zápasu s Pelhřimovem holky nastupovaly trochu s rozpačitými pocity, ale po prvních odehraných míčích se tréma vytratila a holky začaly předvádět pohledný volejbal. Výměny se neomezovaly jen pinkání míče přes síť, za což musím holky moc pochválit. Výborně podávaly, příjem se dařil a výměny zakončovaly „tvrdým“ útokem. Tento zápas holky zaslouženě vyhrály a musím říct, že to byl zatím jejich nejvolejbalovější zápas, který v soutěži odehrály.

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou – Štoky 1:2 (20, -19, -9)
TJ Žďár nad Sázavou – Pelhřimov 2:0 (18, 9)


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid