Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky zakončily rok 2017 výborným výkonem a 2 výhrami 10.12.2017 | Zápasy

Kadetky v sobotu 9.12. doma porazily 2x 3:1 Přibyslav. Komentář k utkání napsala nahrávačka a nejlépe podávající hráčka týmu Simča Topinková.


Do prvního zápasu jsme nastoupily suverénně, věřily jsme si a táhly jsme za jeden provaz. Naše podání nám přinášelo „jednoduché“ body a útoky jsme skládaly na zem. Snaha nám dopřála první vyhraný set s velkým odstupem bodů. Ve druhém setu jsme ale lehce povolily, odešly nám příjmy a tak jsme se občas nedostaly k útoku. Set jsme nakonec prohrály, ale právě to nás do další hry nakoplo. Zvedly jsme hlavy a další set jsme hrály s touhou po vítězství. Toho jsme naštěstí docílily a tak následoval čtvrtý set. V tom jsme sice lehce zaváhaly, ale nakonec jsme ho urvaly a mohly se tak radovat z vítězství 3:1.

Po pauze, ve které odehrály své utkání ženy B, jsme nastoupily odhodlané vyhrát, do druhého zápasu. Už od začátku prvního setu jsme se se soupeřem hodně tahaly o podání. Přestože jsme si stále držely svoji hru, soupeřky přitvrdily a to jim umožnilo těsné vítězství. Prohra nás však nakopla a do druhého setu jsme nastoupily s ještě větším odhodláním. Po vyrovnaném průběhu setu jsme v dramatické koncovce druhý set získaly 31:29. Soupeřky nepovedená koncovka zlomila a tak jsme i další set dovedly ke zdárnému konci. Ve čtvrtém setu jsme se rvaly o každý míč. To nám dovolilo vyhrát i druhý zápas 3:1.

Dnešními zápasy jsme si dokázaly, že jsme schopné vyhrát, ale musíme nastoupit do zápasu s tím, že ho opravdu vyhrajeme. Z mého pohledu byl náš výkon ve srovnání s předchozími zápasy o 110% lepší. Byla vidět touha po míči a po hře. Celou dobu jsme spolu mluvily a navzájem se podporovaly jak ve hřišti, tak z lavičky. Myslím si, že jsme odměnily pěkným předvánočním dárkem nejen nás, ale hlavně naše trenéry. Doufám, že jsme jim tímto ukázaly, že jsme něčeho schopné a že to s námi není až tak marné. V hale byla ohromná atmosféra. V neposlední řadě nás hodně podpořili i rodiče na lavičce, kteří se občas neudrželi a radovali se z vítězného míče s námi. Tak to má být a ohromě to hráčky na hřišti podpoří.

Tímto za nás děkuji a doufám, že do nového roku nezapomeneme, jak se vyhrává.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid