Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky v úvodním zápase nebodovaly 08.10.2017 | Zápasy

Kadetky zahájily sezonu v Havlíčkově Brodě. Pohled na utkání napsala kapitánka týmu Sára Hradová a také trenérka Martina Topinková.


Komentář kapitánky Sáry:

V sobotu 7.10. jsme odehráli 2 zápasy proti Havlíčkovu Brodu. Byly to naše první zápasy v sezóně, zkoušeli jsme nový způsob hry a naším hlavním cílem bylo si na tento způsob aspoň trochu navyknout a hlavně si ho vyzkoušet v praxi.

Náš první zápas jsme prohráli 0:3, byli jsme zklamané, protože v šatně jsme si poté uvědomili, že jsme do toho nedali vše, a proto jsme do druhého zápasu nastoupili s mnohem větším zápalem a odhodláním zabojovat. Stav sice skončil jako v prvním zápase tedy 0:3, ale určitě jsme hráli mnohem lépe a myslím, že za celý tým můžu říct, že jsme si tento druhý zápas opravdu užili!


Komentář trenérky:

V sobotu 7.10. zahájily letošní soutěž i kadetky a to v Havlíčkově Brodě. Na zápas odjelo 10 hráček, které z velké většiny patří věkem teprve do kategorie starších žákyň. Pro holky se úplně změnil herní systém. Velkou novinkou pro ně je hra s liberem a také systém hry na jednu náhru. Holky společně odehrály 2 utkání, která výsledkově skončila poměrně stejně, ale herní výkon byl velmi odlišný.

Do 1. setu prvního utkání jsme nastoupily v sestavě: náhra - Tereza Hájková, smeč Sára a Lucka Štursová, blok Anežka a Aneta, účko Ella a jako libero Klára Jagošová. Od počátku jsme hrály velice špatně. Nedařilo se nám přijmout tvrdé podání soupeřek a naopak my jsme svá podání často zkazily. Pokud jsme se dostaly k útoku, míč skončil buď na rukách soupeřek, které ho okamžitě vrátily zpět nebo v autu či v síti. Po 20 minutách jsme prohrály 25:12. Do 2. setu jsme chtěly vylepšit zejména příjem, ale to se vůbec nepovedlo. V průběhu se zapojila do hry Simča Nepejchalová, ale ani to ráz utkání nezměnilo a prohra 25:9 byla na světě. Ve 3. setu dostaly šanci holky z lavičky. Na náhru šla Simča Topinková a na střed Radka. Bohužel hra vypadala stále stejně. Nedokázaly jsme zvednout první míč, naše podání bylo stále katastrofální a k volejbalu, stejně jako v prvních 2 setech, z naší strany téměř nedošlo. Výsledkem byla opět prohra 25:11. Zaškodit soupeřkám jsme byly schopné pouze na bloku, a to asi 3x za každý set.

Po tomto tragickém výkonu muselo dojít ke změně. Nefungovalo nám nic, a to hlavně proto, že holky vůbec nehrály a netoužily po vítězství. Pokud by někdo z hráček v této chvíli řekl, že si dobře zahrál, nemá tam co dělat. Vrátit se zpět k systému na dvě náhry a bez libera by byl v této situaci asi nejjednodušší krok, ale to by nás do budoucna nikam neposunulo. Pozápasová diskuse v šatně možná zvedla některým hráčkám sebevědomí, ale ve výsledku si nejsem jistá, jestli to utužilo týmového ducha. Ale to si musí holky v hlavách srovnat samy.

Každopádně ve 2. zápase došlo na avizované změny. Ella šla na smeč a na účku se představila Radka. Ella svým nábojem a velice dobrým příjmem nastartovala holky k lepšímu výkonu. Postupně se ke zlepšené hře v poli přidalo i libero a ostatní holky. Najednou mohla nahrávačka nahrát a prosazovaly jsme se i v útoku. Slušný výkon na bloku holky zopakovaly i v tomto dějství. Bohužel podání pro nás byla stále velká loterie. Po vybojovaném míči jsme většinou bod díky podání nedokázaly potvrdit. Zápas skončil také prohrou 3:0 po setech 25:9, 25:10 a 25:15, ale holky trochu bojovaly a poprvé jsem viděla Sáru se zaradovat po skvěle složeném útoku.

Pokud by byl tento zápas jako odrazový můstek do dalších bojů, můžou zápasy končit našim vítězstvím. Ale k tomu bude nutné, aby každá hráčka přistupovala ke hře zodpovědně a hlavně makala na tréninkách na 120%. Ono se to potom v zápase zúročí.

V celkovém hodnocení bych řekla, že změna systému nebyl takový problém, jak jsme se bály. Nejvíc nás srážely individuální chyby, zejména špatný příjem a podání. A to už by v této kategorii být nemělo. A kadetky mají nové dresy, ve kterých jim to moc slušelo. Přijďte se podívat na příští utkání, které se hraje na domácí půdě příští neděli 15.10. v 10 h s Pelhřimovem.

Závěrem velké dík panu Beranovi za pomoc s dopravou :-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid