Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky splnily 2 povinné výhry proti Náměšti 10.11.2019 | Zápasy

Komentář k utkání kadetek, které sehrály v sobotu 9.11. ve sportovní hale na Bouchalkách, napsala nahravačka Johy Juračková.


Ze začátku nám chvilku trvalo, než jsme se seznámily s prostředím centrálního hřiště a velkým prostorem haly. Náměšti ovšem momentálně patří poslední místo v tabulce, takže jsme tušily, jak asi bude hra vypadat. Poměrně rychle jsme se ujaly vedení. Sice jsme občas dělaly zbytečné chyby, hlavně ke konci zápasu, ale oproti soupeři jsme měly herně navrch, zejména na útoku, takže jsme zápas vyhrály bez větších problémů 3:0, přičemž soupeř v žádném setu neuhrál dvouciferný počet bodů.

Ve druhém zápase nastal moment, kdy jsme se přizpůsobily hře soupeře a ve druhém setu jsme nebyly schopné přijmout míč tak, aby se dal dál rozehrát. Soupeř vedl asi 6:0 a my jsme upadaly do pochmurné nálady z toho, že se nic nedaří. Naštěstí nám zafungovalo vystřídání v poli a stav jsme vyrovnaly. Soupeř se nás sice dál bodově držel, ale v koncovce i dalším setu nás podrželo hlavně naše podání a nakonec se nám podařilo vyhrát opět 3:0.

Abychom si pak všichni zlepšili náladu z našeho ne úplně zářného výkonu, zahráli jsme si i s trenéry a kluky, kteří nám zapisovali, na nataženém hřišti ještě 3 další pozápasové sety. Myslím, že jsme si to všichni dost užili a úplně jsme zapomněli na předchozí utkání. Celý den jsme navíc zakončili v klubovně, kde jsme si společně dali pizzu a prohlédli jsme si povedené i nepovedené momenty, které máme natočené z našich předchozích domácích zápasů.

Sestava:
Evča - libero; já a Simča - náhra; Anežka s Radkou - blok; Anička, Lucka a Klára - účko; Terka, Kristýnka, Zuzka - smeč

Výsledek:
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Náměšť nad Oslavou 3:0 (8,9,7) a 3:0 (18,17,13)

Resumé:
Kadetky odehrály utkání s posledním týmem tabulky - Náměští. Soupeř hrál styl "odpal míč jakkoli rychle na druhou stranu", ale moc se mu to nedařilo, takže zápas byl jen o našem podání, chyběla jakákoli mezihra a za 40 minut bylo hotovo. Ve druhém utkání nás soupeřova hra totálně uspala a trvalo nám dlouho, než jsme se opět nastartovali. I tak jsme zvládli "povinné" vítězství 3:0, ale radost z volejbalu tam moc nebyla. Důležitých je ale 6 získaných bodů a 2. příčka tabulky.
O to lepší byl nás pozápasový volejbal, kde jsme si pěkně zahráli mezi sebou, mělo to "šťávu". Den jsme pak zakončili posezením u pizzy a videa se sestřihem z předchozích zápasů. Stanovili jsme si také cíle na další období. Jak se nám to bude dařit naplňovat, to se uvidí už příští sobotu, kdy jedeme do Štoků k poslednímu utkání 1. poloviny soutěže.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid