Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky předvedly proti Pelhřimovu zlepšený výkon 15.10.2017 | Zápasy

Tým kadetek, který prošel generační výměnou a je složen převážně ze starších žákyň, se doma představil letos poprvé, a to v neděli 15.10. proti týmu Pelhřimova. Komentář k utkáním napsala smečařka Ella Hedvičáková a trenérka Martina Topinková.


TJ Žďár nad Sázavou - TJ Spartak Pelhřimov 1:3 (-16,23,-16,-19) a 0:3 (-15,-20,-16)


Komentář Elly

V neděli jsme odehrály 2 zápasy proti týmu Pelhřimova. Oproti zápasům minulého týdne, kde jsme prohrály v Havlíčkově Brodě, to byl docela velký rozdíl. Myslím, že jsme do většiny balónů šly s chutí je zahrát, a to byl asi největší problém minulého týdne. První zápas jsme prohráli 1:3. Byla to velká škoda, protože kdybychom celou dobu hrály stejně jako v setu, který jsme vyhrály, výsledek by byl nejspíše jiný.

Do druhého zápasu jsme šly s tím, že nemáme co ztratit, naopak jenom získat. Hodně jsme se snažily, ale ani v druhém zápase jsme nebodovaly, když jsme prohrály 0:3. Většinu času to vypadalo jako opravdový volejbal naši kategorie a myslím, že můžu říct za celý tým, že jsme si to užili!


Komentář trenérky

V neděli odehrály kadetky své první letošní zápasy na domácí půdě. Dvakrát se utkaly s volejbalistkami z Pelhřimova. Ač to byl soupeř hratelný a body se získat daly, prohrály jsme nejprve 1:3 a v druhém zápase 0:3.

Na začátku sezóny jsme se my trenéři domluvili, že kadetskou soutěž budou hrát hlavně starší žákyně a pak ty, které přestoupily do kadetek v letošním roce. Protože nám minulý týden u některých hráček chyběla chuť hrát volejbal a výkon zejména v prvním utkání vypadal děsivě, udělali jsme změnu a povolali do hry Báru Žemličkovou a Viky Rossi, které ač věkem kadetky, hrají už za juniorky. Musím obě holky pochválit za klid a jistotu, kterou týmu dodaly asi ve všech herních činnostech.

V obou zápasech se střídaly velice hezké volejbalové okamžiky s občasnými zmatky nebo volejbalovými nezdary. Holky dnes ukázaly, že umí podávat a soupeřkám dokázaly touto činností udělat potíže. Příjem na naší straně je stále trochu loterií. Jsou okamžiky, kdy zvedáme prvotřídní balóny a nahrávačky si můžou pro útok vybírat. Ale stále je spousta prvních míčů, zejména ty, co soupeřky hrají tzv. zadarmo, kterými práci nahrávačkám vůbec neulehčíme. První zápas jsme odjezdily s chutí a velice dobrým nasazením. Odměnou byl jeden vyhraný set (díky za něj). Druhý zápas už tolik šťávy neměl, ale své hezké okamžiky ano.

Pokud bych měla porovnat utkání z minulého týdne s těmito zápasy, asi to ani není možné. Dnes už bylo za co chválit. A když příští týden výkony holek opět poskočí kupředu doufám, že už na vítězství nebudeme dlouho čekat! (:


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid