Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky zahájily sezonu 2 výhrami a plným počtem bodů 08.10.2017 | Zápasy

Juniorky zahájily v neděli 8.10. sezonu 2 domácími utkáními s Třebíčí a Pelhřimovem. Komentáře k utkáním napsala nová členka našeho týmu Viki Rossí a trenér Pavel Veselý.


Komentář Viki:

Dnes jsme hráli doma ve Žďáru 2 zápasy. Jeden se Třebíčí a druhý s Pelhřimovem. Při zápase se Třebíčí jsme podlehli v prvním setu, ale pak jsme se rychle vzpamatovali a dokázali jsme vyhrát 3:1. Po zápase nás čekal odpočinek a my se mohli podívat, jak hraje Pelhřimov. S tím to bylo každý set hodně na těsno, ale i tak jsme vyhráli 3:0. Sice jsme do toho nešli se stoprocentním nasazením, ale i přes naše chyby jsme dokázali oba zápasy vyhrát.


Komentář trenéra:

Letos opět nemůžeme mít jiný cíl než vyhrát krajský přebor juniorek. V soutěži jsou kromě nás jen celky Třebíče a Pelhřimova a hraje se turnajovým systémem každý s každým. První turnaj jsme pořádali my a zvolili jsme sportovní halu, abychom si vyzkoušeli hru ve velkém prostoru. K dispozici bylo 11 hráček (a to nám ještě chyběly nemocné tradiční opory Terka s Eliškou), proto jsme zvolili systém hry se 2 libery a snažili se dostat postupně na palubovku všechny hráčky. Družstvo juniorek bylo doplněno o několik nových hráček, které potřebujeme co nejrychleji do týmu zapracovat, což se podařilo už na prvním turnaji.

Nastoupili jsme v základní sestavě s Kájou na náhře, blok Eliška J. a Berča Ž., smeč Barča M. a netradičně Verča, na účku Niky a liberovala Klára, která si v sobotu odehrála vydařené zápasy za druholigové ženy. První set utkání s Třebíčí začal dobře, ale pak jsme polevili a přizpůsobili se hře soupeře místo abysme hráli svou hru. To se nám vymstilo, protože jsme prohráli úvodní set 25:27. O přestávce proběhlo pomyslné mytí hlav a snad i ukápla nějaká malinká slzička, ale od té doby jsme již hráli mnohem lépe, dobře jsme podávali, byli důraznější na útoku a hra se nám dařila. Výsledkem byla jasná výhra v dalších 3 setech (25:16, 25:11, 25:14), a to jsme ještě prostřídali všechny hráčky z lavičky, takže svou premiéru v juniorkách si odbyla Klára Jagošová na liberu, Viki Rossí na smeči a Sára na účku.

Do druhého utkání proti Pelhřimovu jsme vstupovali s vědomím, že je nelze podcenit, protože Třebíč přehráli jasně 3:0. Hráli jsme, co jsme potřebovali, s menšími herními výpadky, které jsme ale vždy dokázali vzápětí napravit. Opět jsme do hry zapojili i hráčky z lavičky, které pak v posledním setu dokázaly vyhrát i koncovku a celý zápas 3:0 (21,22,20).

Úvod nám tedy vyšel, ale máme ještě hodně práce před sebou, a to zejména na podání a také v přihrávce. Ale 6 bodů je doma a to se počítá vždycky ;-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid