Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky vydřely s Havlíčkovým Brodem 2 výhry v tiebreaku 09.02.2020 | Zápasy

Juniorky se v neděli 9.2. doma utkaly s dosud neporaženým týmem Havlíčkova Brodu. Komentář k utkáním napsalo libero týmu Evča Nováková a doplnil trenér Pavel Veselý.


O dnešním zápasu jsme věděly, že nebude nejlehčí, protože náš soupeř v soutěži dosud ani jednou neprohrál a na podzim jsme na jeho palubovce uhrály pouze 1 set.

Do 1. setu prvního zápasu jsme nastoupily v nejsilnější sestavě a chtěly jsme se se soupeřkami poprat o body. Nedělaly jsme zbytečně chyby na příjmu, na bloku ani na útoku. Tím jsme první set vyhrály. Druhý set jsme hrály dost podobně jako první, dokonce i lépe. Výhrou 2. setu jsme se uspaly a začaly jsme dělat nevynucené chyby. Soupeřky nemusely pomalu ani hrát. Třetí set jsme tedy prohrály a šly do čtvrtého. Ten dopadl skoro stejně jako třetí, tím pádem nás čekal tiebreak, do kterého jsme konečně chytily opět formu a nedělaly tolik chyb jako v předešlých 2 setech. Tiebreak byl náš a první zápas jsme vyhrály.

O hodinu později nás čekal druhý zápas. První set jsme nestoupily poněkud uspány, ale pak jsme zapnuly naplno, trpělivě jsme bojovaly o každý míč a nebály jsme se útočit, takže nás opět čekal tiebreak. Proběhl podobně jako předchozí tiebreak, takže i druhý zápas jsme opět těsně vyhrály.


Doplňující komentář trenéra:

V prvním zápase jsme podali velmi dobrý výkon v prvních dvou setech, poté nastalo klasické uspokojení z vedení a zápas, který měl skončit naší jasnou výhrou, dospěl do tiebreaku, který jsme ale s přehledem vyhráli. Druhý zápas byl od začátku velmi ospalý, obě družstva byla unavena z dlouhého prvního utkání. Po prohraném prvním setu došlo ke změnám v sestavě, které naši hru oživily, střídající hráčky dodaly nové síly i změnu rytmu. Soupeřovo vedení 1:2 na sety jsme nakonec otočili ve svůj prospěch a v tiebreaku si zlepšeným výkonem opět pohlídali výhru.

Pozitivem je to, že jsme oba zápasy vyhráli a soupeři tak poprvé v sezoně daly ochutnat hořkost porážky. Hráli jsme výborný volejbal s útočným servisem, kvalitním útokem a obětavou hrou v poli, byť jsme někdy dělali zbytečné chyby. Dokázali jsme podat týmový výkon, a když se nedařilo, skvěle pomohla lavička. Vynikající výkon podala na liberu Eva, která skvěle odpřihrávala a řídila obranu v poli. Také smečařky zaslouží pochvalu, zejména Viki s Terezkou, k nim se přidala tentokrát také Sára a v druhém zápase i střídající Lucka. Podání se dařilo zejména Elišce a ve druhém zápase i střídající Anežce. Pochvalu však zaslouží celý tým, výhra v tiebreaku chutná vždy skvěle a 2 výhry ve 2 tiebreacích ukazují sílu družstva. Diváci, kterých se tentokrát sešlo nebývalé množství, viděli kvalitní volejbal z obou stran a zápas si stejně jako my pěkně užili.

Sestava:
náhra Simča a Terka, účka Terezka a Klára, libero Eva, blok Eliška, Barča a Anežka, smeč Viki, Sára a Lucka.

Výsledek:
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Jiskra Havlíčkův Brod 3:2 (22, 18, -18, -26, 11) a 3:2 (-18, 21, -21, 21, 9)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid