Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky po bojovném výkonu vezou z Přibyslavi 2 výhry 17.11.2019 | Zápasy

Juniorky v posledním utkání 1. poloviny soutěže jely na palubovku Přibyslavi, které měly co vracet za loňské vyřazení ve čtvrtfinále play-off. Tentokrát ale nezaváhaly a vybojovaly 2 vítězství. Komentář k utkání napsala smečařka Kristýna Seidlerová, která patřila k nejlepším hráčkám tohoto utkání.


Do 1. zápasu jsme nastoupily s dobrou náladou a věděly jsme, že si musíme udržet svou hru a podání. Na podání se celkem dařilo ve všech setech prvního zápasu a v každém setu nám velmi pomohlo. Útok se Také poměrně dařil, pouze na příjmu jsme si ze začátku nebyly tak jisté. Naštěstí jsme byly schopné uhrát všechny 3 koncovky a vyhrály zaplný počet bodů 3:0.

Do 2. zápasu jsme sice nastoupily s dobrou náladou jako před tím, ale polevily jsme. Hned ke konci prvního setu proto došlo na střídání. Bohužel jsme první set prohrály. V druhém setu jsme hrály asi jako v tom prvním, ale naštěstí jsme ke konci naplno zabraly, již skoro ztracený set otočily a vyhrály. Ve třetím setu jsme hrály dobře hned od začátku. Podání se velmi dařilo a útoky končily na zemi soupeře, proto jsme jasně a celkem rychle vyhrály s velkým náskokem. Ve čtvrtém setu jsme zase polevily a bohužel se nám už tolik nedařilo. Nedokázaly jsme složit míče na zem a ani se nám tolik nevedl příjem, proto jsme prohrály a čekal nás tiebreak. Do 5. setu jsme šly s tím, že už to je poslední set, proto ze sebe musíme vydat opravdu všechno. Po několika zdařilých podání a důrazných smečích jsme tiebreak vyhrály a zápas skončil 3:2.

Sestava:
náhra ­- Simča, smeč - Viki, já a Sára, blok - Eliška, Barča a Anežka, účko - Terezka, Klára, libero - Evča

Výsledek:
TJ Sokol Přibyslav - TJ Žďár na Sázavou 0:3 (-22,-21,-20) a 2:3 (18,-18,-14,19,-9)

Resumé:
V prvním zápase jsme soupeřky přehrály zejména důrazným útokem a dobrou obranou na síti. Všechny sety jsme uhrály v koncovkách, kde jsme byly odvážnější a důraznější. Druhý zápas se pro nás nevyvíjela dobře, první set jsme odehráli velmi vlažně a soupeř, podporovaný početnými fanoušky, toho využil. Ve stejném duchu bohužel probíhal i 2. set, kde soupeř získal velký náskok a vypadalo to s námi všelijak... Po velmi důrazné domluvě od trenérů jsme konečně zabrali a začali přebírat iniciativu. Přitlačili jsme na podání, zkvalitni přihrávku a následně i útok a začali opravdu makat naplno. V této zlomové chvíli nás podpořili také naši fanoušci a soupeře jsme doslova přejeli. Ve 4. setu jsme zápas ještě do konce nedotáhli, ale vše jsme si vynahradili v tiebreaku, kdy jsme už jasně dominovali a soupeře jen ke konci nechali zkorigovat nás výrazný náskok. Za vůli po výhře, bojovnost a “zmrtvýchvstání” ve 2. setu, jsme si vítězství zasloužili.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid