Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky na domácí palubovce 3x zvítězily 28.10.2018 | Zápasy

Juniorky ve sportovní hale na Bouchalkách přehrály všechny 3 své soupeřky a připsaly si do tabulky 8 bodů. Komentář k utkáním napsala Barča Žemličková a doplnili jej trenéři.


Komentář Barči:
V neděli 28.10 jsme hrály v domácím prostředí. Naším soupeřem byl tým Třebíč, Jihlava a KCTM Vysočiny B. První zápas jsme hrály s KCTM Vysočiny B. Nastoupily jsme v sestavě: Terka Hájková na náhře, Niky na účku, na bloku Eliška s Terkou, Viki se Sárou na smeči a Lucka Štursová měla svojí premiéru na liberu. Do zápasu jsme šly odhodlaně a chtěly jsme vyhrát. Začaly jsme dobře, ale postupně se naše hra začala horšit, přizpůsobovaly jsme se hře našich protihráček a dělaly spoustu nevynucených chyb. Po chvíli se naše hra trochu srovnala, začaly jsme hrát náš volejbal a nakonec jsme vyhrály 2:0.
Do druhého zápasu proti Jihlavě jsme šly s tím, že ji opravdu musíme a chceme porazit. Tentokrát jsme nastoupily v sestavě: Kája Sekničková na náhře, Niky na účku, na bloku já a Terka, Viky a Barča Mokričková na smeči a Klára Mokričková na liberu. Šly jsme do zápasu naplno a taky to tak vypadalo, vyhrály jsme opět 2:0.
Do posledního zápasu s Třebíčí jsme vstoupily v sestavě: Terka na náhře, Klára na účku, na smeči Sára a Viki, já a Anet na bloku a Lucka na liberu. Třebíč jsme mírně podcenily a dělaly velký množství chyb. Po prvním setu jsme prohrávaly 1:0. V druhém setu se trochu obměnila sestava, Kláru na účku vystřídala Niky a Sáru na smeči Barča. Opět nám to fungovalo a začaly jsme zase hrát. Šlo nám podání, pole a i útok. Dotáhly jsme to nakonec na 1:1. V tiebreaku jsme vyhráli a zápas skončil 2:1 pro nás.

Komentář trenérů:
Náš první a zároveň poslední letošní turnaj základní skupiny krajského přeboru jsme pořádali ve sportovní hale na Bouchalkách. K dispozici jsme měli luxusní počet 13 hráček, a to jsme ještě postrádali nemocnou Lucku Kr. a Simču N., se staršími žákyněmi hrály Ella a Simča T. Vzhledem k dostatečném počtu jsme mohli vyzkoušet další posty, a tak Lucka Štursová vyměnila tradiční smeč za post libera, kde se prostřídala se zkušenou Klárou M., a zvládla to výborně a předvedla velmi dobrý výkon, který je příslibem do budoucna.
V prvním zápase v KCTM jsem nastoupili na náhře s Terkou Hájkovou, na účku Niky, smeč Sára a Viki, blok Eliška a Terka Havlíková a na liberu Lucka Š. Soupeře jsme přehráli poměrně jasně 25:17. Prostřídali jsme sestavu, na blok přišla Barča Ž. a Aneta, na účko Klára S. Pokračovali jsme i se změnami v dobrém výkonu a po výhře 25:16 jsme získali za výhru 3 body.
Druhý zápas byl s jihlavskou Demlovkou, která proti minulému kolu posílila sestavu. Také my jsme sestavu změnili a nastoupili s Kájou na náhře, na účku Niki, smeč Viki a Barča M, blok Eliška a Terka Havlíková, libero Klára M. Hrál se velmi dobrý volejbal, my jsme od začátku drželi náskok, který jsme navýšili až na 20:14. Pak jsme podvědomě polevili a umožnili soupeři stáhnout náskok až na 21:18, ale zabrali jsme a uhráli koncovku 25:20. Vítěznou sestavu jsme neměnili a i ve 2. setu pokračovali v dobrém výkonu, ale opět jsme soupeři nechali dotáhnout a opět koncovka byla naše, tentokrát 25:22. Další 3 body přibyly na naše konto.
Do posledního zápasu s Třebíčí šla hrát sestava tvořená pouze kadetkami, dařilo se nám, zejména Kláře S. na účku, ale pak přišel zbytečný výpadek, kde jsme udělali mnoho nevynucených chyb a set nechali soupeři 22:25 a ztratili tak 1. bod. Do 2. setu jsme nestřídali, ale náš výkon uvadal, a tak přišla Niky a Barča M., které hru oživili a set jsme vyhráli také 25:22. V tiebreaku už jsme hráli dobře a soupeře přehráli 15:9, což znamenalo zisk 2 bodů, ale zároveň nás mohl mrzet zbytečně ztracený bod za prohraný set.
Náš výkon kolísal mezi výbornými volejbalovými akcemi a občasným chaotickým přehráváním míče. Zisk 8 bodů je určitě pozitivem, ale musíme zapracovat na stabilitě našeho výkonu. Počet vlastních chyb musíme snížit a musíme zapracovat na odpovědnosti každé hráčky za svůj výkon, někdy čekáme, že to za nás uhraje někdo jiný, bojíme se převzít odpovědnost. Obava z chyb je patrná hlavně na podání a na útoku, bohužel někdy i u zkušenějších hráček. Pokud tato obava zmizí, náš výkon se rapidně zvedne, proto je třeba nastupovat do zápasu hned od začátku naplno a každý míč hrát s úmyslem jej ukončit ziskem bodu, ne ho jen nezkazit a přehrát.
Ztracený bod s Třebíčí nás stál 1. místo v tabulce, jsme stále druzí právě o jeden bod za Jihlavou. Další (předposlední) turnaj základní skupiny se bude konat 11. listopadu v Třebíči, takže máme 2 týdny na to, abychom zamakali na tom, co je třeba zlepšit.
Děkujeme divákům, kteří nás přišli do sportovní haly podpořit v hojném počtu, za podporu.

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou - KCTM VYSOČINA B 2:0 (17,16)
VK Třebíč - Demlova Jihlava 0:2 (-21,-18)
TJ Žďár nad Sázavou - Demlova Jihlava 2:0 (20,22)
KCTM VYSOČINA B - VK Třebíč 1:2 (20,-26,-13)
Demlova Jihlava - KCTM VYSOČINA B 2:0 (13,10)
VK Třebíč - TJ Žďár nad Sázavou 1:2 (22,-22,-9)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid