Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Junioři přivezli z Jihlavy titul!!! 28.03.2018 | Zápasy

Komentář k poslednímu turnaji napsal smečař Petr Sobotka.


Na 8. poslední turnaj KP, který organizovala Jihlava, vyrazila naše juniorská mašina s náskokem 6 bodů na druhou Jihlavu, se kterou jsme se měli utkat dle pozměněného rozpisu hned ve druhém zápase turnaje.
Proti Jihlavě jsme nastoupili v klasické základní sestavě, Peny na účku, Sob s Ondrou na prdě, na bloku cenili zuby Kuba s Gregym, náhravky obstarával Dan a na liberu Šimi. Soupeři si asi řekli, že na titul proti takovým špílmachrům už nemají moc šancí a pro jistotu dorazili bez ústředního hráče-účka a blokaře, a tak šanci dostali mladší hráči, kteří s touto soutěží nemají tolik zkušeností. Od začátku jsme šlapali do plných a soupeře zatlačili po všech stránkách. Servis Penyho a Gregyho bývá většinou 50 na 50, tentokrát to bylo ale 90 na 10, soupeř z toho byl psychicky docela vydeptaný, když tito hráči podávali. Dan i přes trochu nepřesný příjem, se kterým se neustále potýkáme, rozdával našim ranařům většinou nahrávky na jedny ruce, což jsme využívali s naprostou precizností. Šimi přidal nějaký ten zákrok v poli a v klidu jsme si došli pro první set 25:18. Ve 2. setu se Jihlava už na nic nezmohla a my ve velkém klidu kráčeli pro vítězství. Ondra tam občas hodil nějakou tu zalívku, zatímco Sob vyznával taktiku rána na zem. Nevím proč, ale oběma se nám to dařilo, a když se potom přidal i Peny se svými taktickými údery, bylo jasné, že o titul nás už nikdo nepřipraví. Poslední míč symbolicky ukončil Dan, který k soupeři vyslal zalívku na třetí a po doteku míče se sítí a lehké zástavě srdce trenéra a našich dvou fanoušků míč dopadl na polovině soupeře. Následovalo vítězné kolečko, oslavy a pár vítězných bekotů.

Ve druhém zápase nás čekal Drásov, družstvo bojovné a nevzdávající se. Bohužel se na tento turnaj nedostavili se všemi špílery, mohli jsme tak dát příležitost dalším našim plenérům. Do základní sestavy šel na blok Mili s Tomem, na liberu vystřídal Šimiho Radek a během zápasu se dostal do hry Dany Loji na účko. V tomto zápase se projevila naše nekázeň a určité podcenění soupeře, z čehož pramenily úplně zbytečné chyby, především ve druhém setu. Naštěstí pak zaúřadoval Sob na podání, když vyslal pár esištáků a rozdíl 6 bodů srovnal sám. V závěru setu jsme se už vyvarovali chyb a dalšími 3 body jsme jen potvrdili titul.

V posledním špílu letošní sezóny nás čekal Havlíčkův Brod. Tento tým přijel s několika kluky z Vel Mezu a po dvou předchozích výhrách chtěli ještě zaútočit na 3.místo Drásova v tabulce tříbodovým vítězstvím. Náš trenér si chtěl zase ověřit naši výkonnost proti hráčům z ligy, a proto jsme nastoupili znovu v nejsilnější základní sestavě. Najeli jsme na soupeře s velkou vervou, padlo tam pár dobrých bloků a soupeř najednou začal kupit chybu za chybou. Jednoduše jsme je v prvním setu přehráli a ve druhém setu jsme to chtěli zopakovat, a proto byla ponechána vítězná sestava. Trochu jsme ubrali na podání a Brod toho hned začal využívat, po výborném příjmu začal hrát jejich nahrávač rychlé nahrávky s blokaři i do kůlu a hned jsme poznali, že ti mlaďoši fakt umí hrát volejbal. Najednou jsme začali zaostávat na přihrávce, nezvedli jsme jediný míč v poli a bylo jasné, že zápas půjde do tie-breaku. V něm to bylo vyrovnané až do posledního míče, ale nakonec jsme ho prohráli 14:16. Porážka trochu zamrzela, ale rozhodně nám nemohla zkazit vítězné oslavy titulu přeborníka kraje.

Po posledním, již nic neřešícím, zápase Jihlavy s Drásovem následovalo vyhlášení výsledků, předání medailí, vítězné oslavy v šatně a pořádné zabékání na rozloučenou.

Naše žďárská mašina tak má po juniorkách a mužském áčku 3.zlatou medaili a zkompletovaný hattrick.

Komentář trenéra:

- Výkony s Jihlavou a Drásovem nebyly zase tak úplně přesvědčivé, ale na zisk důležitých 6 bodů a potvrzení titulu to s stačilo

- Zápas s Havl. Brodem byl rozhodně třešničkou na dortu celého turnaje, možná i celého letošního ročníku a ukázal, že i hráčům z ligy můžeme být víc než vyrovnaným soupeřem. Byl to opravdu volejbal, který se přítomným divákům musel určitě líbit. Škoda jen, že nám v polovině druhého setu odešel příjem a Brod následně využil i naší další slabinu, což byla hra v poli. Zkrácený set byl vyrovnaný a napínavý až do koncovky, která sice nakonec nedopadla, ale tentokrát to tak nemrzí.

- Tentokrát se nám až nezvykle dařilo na podání, kde obrovsky vyčníval Sob se svým skákaným servisem, Dan velmi dobře zásoboval svými nahrávkami naše smečaře, byť to měl někdy těžké s nepřesným příjmem. Všichni útočníci skládali míče vcelku spolehlivě a tým několikrát výrazně podrželi blokaři.

Ale abych jenom nechválil, v naší hře je pořád ještě dost chyb, které nás trápí především dlouhodobě (na příjmu, v poli, atd. ...), a tým to vždy hrozně sráží psychicky dolů. I na taktickém řešení některých útoků budou muset ještě hráči zapracovat.

Zhodnocení:

Jsem moc rád, že se konečně povedlo soutěž vyhrát po nevydařené minulé sezóně a po nevýrazném vstupu do té letošní. Ty vítězné pocity bych přál každému trenérovi, je to opravdový balzám na duši, a dají na chvíli zapomenout na všechny ty peripetie, problémy a starosti, které jsou většinou kolem každého týmu. Díky kluci, že jsem to alespoň jednou mohl s Vámi zažít !!!

Velké poděkování patří našemu nejvěrnějšímu fanouškovi Kamilovi Pavlíkovi za letitou výpomoc s dopravou a především za podporu v těžkých chvílích. Dále pak také velké díky Ondrovi Kadlecovi za páteční tréninky a Petrovi Podhrázkému za záskok na dvou turnajích a ostatním rodičům, kteří někdy vypomohli s dopravou.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid