Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

I z 1. turnaje v roce 2019 přivezly starší žákyně plných 6 bodů 07.01.2019 | Zápasy

Velice přesný komentář dnes obstarala nahrávačka Johy Juračková. Fotky doplnila trenérka.


Komentář Johy:
Na náš první zápas v roce 2019 jsme jely do Pelhřimova a to v oslabené sestavě. Chyběla nám zraněná Ella a Kristýnka s Agnes, které jsou nemocné. Nakonec jsme tedy zápas odehrály v sestavě Anežka, Ráďa a Anička Šebestová na bloku, Evča a já na náhře, Lucka se Simčou na účku a Terka a Zuzka na smeči.

V prvním utkání nás čekala Červená Řečice, což byl méně volejbalový soupeř než Pelhřimov. Podání i smeče od holek z Řečice bývají dost nejasné a člověk většinou neví, co čekat, takže bylo důležité být pozorné a čekat všechno. Myslím si, že tohle se nám dneska dařilo. Občas jsme trochu zaváhaly na příjmu a v poli, ale na síti se nám dneska dařilo skládat téměř vše a dařilo se nám i podání, což dosvědčuje fakt, že výzva s čokoládou za šňůru osmi podání byla pokořena hned několikrát.

Po výhře 3:0 nad Řečicí jsme nastoupily proti domácímu Pelhřimovu. Hned ze začátku jsme si udělaly několikabodový náskok, protože Pelhřimovu se dnes nedařil příjem a ani podání nebylo nic moc. Proto jsme první dva sety vyhrály poměrně snadno. Třetí set už byl o trochu horší, dělaly jsme víc chyb a zbytečně jsme odevzdávaly body soupeři, dokázaly jsme si ale vždy urvat několik bodů na podání, takže jsme i tento zápas vyhrály 3:0.

Žďár n. S. - Červená Řečice 3:0 (7, 9, 16)
Žďár n. S. - Pelhřimov 3:0 (13, 18, 16)

Stručný komentář trenérky:
Dnešní turnaj mě potěšil hned z několika důvodů. Jak už Johy psala, odjely jsme na turnaj pro nás nezvykle oslabené o 3 hráčky a navíc, Evča a Simča měly v nohách 2 těžká sobotní utkání s juniorkami. I tak jsme dokázaly vybojovat po velmi soustředěném výkonu 2 tříbodová vítězství. Velkou radost mám hlavně z přístupu holek. Zápasy se slabším soupeřem jsou pro nás možná těžší, než se soupeřem silnějším. Často jsme nepozorné a naše chyby dávají šanci soupeřkám uspět. Holky ale dnes hrály zodpovědně a plnily všechny úkoly (nebo se o to alespoň snažily), které ode mě dostaly. A to se počítá!! Tak snad nám to vydrží i dál.

Příští turnaj odehrajeme na domácí palubovce proti Jiskře Havl. Brod a KCTM a to v neděli 13.1. Budeme rády, když nás přijdete podpořit!

Samozřejmě děkujeme tatínkům za pomoc s dopravou! :)



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid