Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Hodnocení sezony 2018/2019 - juniorky 15.04.2019 | Ostatní

Uplynulou sezonu zhodnotila kapitánka týmu juniorek Niky Filipi.


Sezóna 2018/2019 byla z mého pohledu poměrně nestálá. Začala pro mě naprosto skvělým a nezapomenutelným soustředěním, neboť jsem se stala součástí úplně jiného týmu, a dokonce jeho kapitánem. Naši sestavu původně dvou juniorek doplnily kadetky, některé posty obsadily i velmi šikovné starší žákyně. Přestože jsme s některými hráčkami nebyly úplně sehrané, rychle se nám podařilo vše napravit a náš nově vytvořený tým šlapal na 120 %.

Chtěly jsme tohle naše nadšení a radost ze hry a dobře odvedené práce přesunout i do zápasů, které začaly až v říjnu, ale zde nastal kámen úrazu a projevila se ona nestálost. První zápasy sezóny se nám moc nedařilo, byly jsme na hřišti zmatené, nevěděly jsme, co s rukama i nohama, naše tvrdě naučené postavení i herní prvky se poděly bůhví kam. V jiných zápasech zase naopak hrál „úplně jiný“ tým - dařilo se nám a předváděly jsme volejbal na kvalitní úrovni, makaly jsme v poli, dokázaly vybrat zdánlivě ztracené míče a tvrdě útočit. Často se však stávalo, že jsme v jednom setu dokázaly porazit soupeře 25:10 a ve druhém prohrát se stejným výsledkem.

Nakonec jsme kompletně změnili náš přístup k volejbalu – došlo ke změně rozcvičky, nastavila se jistá pravidla a začalo se nám opět dařit. Nebyly jsme v zápasech už tolik nervózní a snížil se i počet nevynucených chyb. Myslím, že tato očista týmu nás zachránila od úplné potopy a zároveň nás jako hráčky stmelila.

V průběhu sezóny se nám také nevyhnulo míchání sestavou. Ačkoli se k nám po dlouhé nemoci vrátila Lucka Krejčí, 3 hráčky se rozhodly s volejbalem skončit. V polovině sezóny se také zranila Ella, takže na její místo dočasně nastoupila Evička, která ještě věkem patří do starších žákyň. Na liberu také občas zaskočila Lucka Štursová, Eliška si v několika zápasech vyzkoušela post účka.

Letošní sezónu bych shrnula tak, že naše výstupy a pády zapříčily celkové 5. místo v tabulce. Myslím, že u všech z nás došlo k velkým pokrokům, ale stále je co zlepšovat. Snad se holkám bude v další sezóně dařit a dosáhnou na medailové umístění.

Tímto bych se chtěla rozloučit a hlavně poděkovat za skvělý rok, bylo mi ctí být kapitánkou a součástí tak úžasného týmu.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid