Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Dvě tříbodová vítězství volejbalistů Žďáru nad pražským Prosekem 22.01.2018 | Zápasy

Komentář k úspěšnému vystoupení mužského A týmu napsal Petr Podhrázký.


V sobotu 20. 1. 2018 se uskutečnilo další dvojutkání jarního programu druhé ligy ve volejbale mužů. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou se na domácím hřišti utkalo s nováčkem soutěže týmem SK Prosek Praha. Vzhledem k tomu, že hala Na Bouchalkách byla obsazena, museli jsme vzít za vděk azylem v náhradní tělocvičně v Radostíně nad Oslavou. V podzimním měření sil jsme po velice špatném výkonu nechali v pražské tělocvičně poměrně nečekaně čtyři body, touha po nápravě tedy byla nemalá. Stejně jako tehdy, byla i dnes naše sestava zasažena velkým množstvím absencí z nejrůznějších důvodů. Naštěstí byl k dispozici alespoň jeden nahrávač, ale největším problémem se zdála být nepřítomnost stálého libera, což se bohudík nepotvrdilo, protože se tohoto postu velmi spolehlivě ujal Petr Veselý, který tak z pozice asistenta skočil rovnou do základní sestavy. Na konečných devět plejerů jsme zápasovou soupisku doplnili povoláním Petra Sobotky z kádru B týmu, čímž byly eliminovány možné problémy z důvodu zranění.

Oba zápasy se nesly v podstatě ve stejném duchu. Hosté nepříliš dobře podávali, zejména v prvním zápase. Tím se náš příjem nedostával do výraznějších problémů a Jirka Moučka na nahrávce tak mohl zásobovat všechny útočníky, kteří si s nahrávkou někdy poradili výborně, někdy méně dobře. Bylo znát, že útok nešlape úplně na 100%, ale žádný velký problém to neneslo. Ve všech činnostech jsme předvedli poměrně spolehlivý výkon, a tak oba zápasy byly docela pohodovou záležitostí. Výjimkou byl poslední set prvního zápasu, kdy jsme vyrovnanou koncovku uhráli sami a druhý set zápasu druhého, kdy jsme zaváháním na útoku z hlavního kůlu trhák uprostřed setu soupeři nabídli. V obou případech jsme ale nakonec set ukořistili a zaznamenali tak další šestibodový den, tentokrát poprvé v sezóně bez ztráty setu. Výsledkem příjemně strávené soboty tak byla naše dvě vítězství v poměru 3:0 (19,21,24) a 3:0 (22,26,21).

Co se týče volejbalové kvality, tak úroveň obou zápasů byla spíše průměrná. V našem projevu tentokrát s výjimkou nahrávky výrazně nevynikala žádná z herních činností, vše fungovalo na úrovni relativního lepšího průměru. Z jednotlivých výkonů lze zaznamenat tradičně spolehlivou hru na smeči od Jirky Pátka. Nejlepším hráčem byl ale poměrně jednoznačně nahrávač Jirka Moučka. Všichni ostatní zahráli vcelku solidně. Plusem tohoto dvojzápasu je navíc skutečnost, že všech devět přítomných hráčů dostalo v obou zápasech dle možností téměř rovnocennou příležitost, kterou využili k dobrému výkonu.

Co říci závěrem? Maximální zisk šesti bodů znamená, že jsme zůstali na prvním místě tabulky, a protože naši pronásledovatelé Choceň a Hronov si se svými soupeři poradili podobně jako my, tzn. bez ztráty bodu, je náš náskok na ně stále čtyřbodový. Letošní vzácně vyrovnaná tabulka se po tomto kole přece jen mírně začala rozdělovat, čtvrté Hrotovice ztrácí osm bodů a následujících pět týmů je za námi v rozmezí třinácti až osmnácti bodů. Poslední Chvaletice již ztrácí výrazněji. Příští kolo, které se odehraje již tuto sobotu, nás čeká přímý souboj o čelo tabulky na palubovce třetího Hronova. Zápasy na jejich půdě patří vždy volejbalově k tomu nejlepšímu, co v sezóně absolvujeme, takže se určitě máme na co těšit.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid