Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Domácí turnaj KP juniorů – pouze 4 body 05.12.2017 | Zápasy

Komentář k domácím utkáním juniorů napsal Radek Pohanka.


V neděli dne 3.12. se uskutečnilo 3. kolo KP Vysočiny juniorů, tentokrát v domácím prostředí ve sportovní hale na Bouchalkách. Čekali nás opět soupeři z Havlíčkova Brodu, Jihlavy a Drásova. Bohužel tentokrát jsme se museli obejít bez některých opor týmu, nemocného nahrávače Daniela Pavlíka, blokaře Kuby Augustina a smečaře Petra Sobotky, kteří byli povoláni do áčka. Vzhledem k těmto absencím byl ze žákovského týmu znovu povolán Pepa Topinka a poprvé také Tanis Bantianidis a Adam Pavlík.

Do prvního zápasu jsme nastoupili proti týmu Havlíčkova Brodu. Byli jsme v lehké euforii, z minulého turnaje, ze kterého jsme si přivezli plný počet 9 bodů, a to se nám později vymstilo. Ze začátku prvního setu jsme hráli relativně bez chyb, místy i s dobrým náskokem. Bohužel ke konci setu jsme úplně přestali hrát. Set jsme na poslední chvíli vyhráli 23:25.

Naše nechuť a neochota se přenesla i do dalších setů. Soupeř nás druhým setem smázl bez problému 25:10. Následoval timebreak, jak jinak než beze změny, dokázali jsme zkazit šest podaní. Soupeř nás porazil 15:7. Utkání skončilo 1:2 ve prospěch Havlíčkova Brodu. (poznámka autora: Tým soupeře byl určitě hratelný. Prohra je pouze naše chyba.)

Okamžitě poté nastupujeme k druhému zápasu, tentokrát proti favorizovanému týmu Jihlavy. Do setu jsme nastoupili s pocitem pokoření a studu. V tomto zápase bylo vidět, že naše snaha šla o 60 % výš než minulý zápas. Pořád se však jednalo pouze o zlomek našich možností. Jihlava nás porazila 25:19 a 25:17.

K poslednímu zápasu jsme přistoupili velmi rozpačitě. Ze začátku jsme nastavili tempo jako ve druhém zapasu. Opět na nás dopadly naše zvyky. Přestali jsme úplně komunikovat a také začali dělat chyby. Naše jediné štěstí bylo, že se soupeři přizpůsobili naší hře. Set skončil 25:21 pro nás. Do dalšího setu jsme nastoupili s bojovnou náladou. Přesto, že jsme hráli asi na 50 %, tak jsme nad soupeřem (výjimečně) vedli. Naše poloviční tempo se zastavilo až ke konci. Skoré v té době bylo 23:13. Po tomto milníku náš výkon opět upadl. Pouze díky štěstí jsme vyhráli 25:19. (interní poznámka: Měli jsme tento tým porazit bez problému).

Rekapitulace turnaje. Z tohoto turnaje si odnášíme 4 body z 9 možných a nepříjemný pocit, že jsme mohli udělat víc. Na tento turnaj jsme nastoupili bez některých opor, ale i přesto tu zbylo dost lidí na kvalitní volejbal, který jsme nepředvedli. Osobně si myslím, že naše zápasy nebyly ani vizuálně zajímavé. Snad se nám bude v příštím turnaji dařit víc.

Sestava: Šimek P., Pohanka R., Peňáz A., Gregor J., Augustin L., Švoma O., Milota D., Bartoň J., Lojek D., Topinka J., Bantianidis A., Pavlík A.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid