Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Béčko mužů zůstává po polovině soutěže stále bez bodů 18.12.2018 | Zápasy

O hodnocení se podělili oba trenéři – první zápas V. Elbl, druhý Z. Kalina.


Tuto sobotu nás čekalo poslední podzimní kolo krajské soutěže s pravidelným účastníkem přeboru mužstvem Štoků. Ani tentokrát jsme nebyli v plné síle. K zraněnému Gregymu se přidal Peny s krásnou sádrou na ruce, Adam B. měl pracovní víkend a Pavel Švoma dal přednost pro něj asi důležitějšímu "turnaji". To nás ale neomlouvá, že jsme podali snad nejhorší výkon za celou dobu působení našeho týmu v krajském přeboru I. třídy. Štokům stačilo dobře podávat a my jsme byli naprosto bezzubí.

Výsledky setů hovoří za vše, více není k prvnímu zápasu co psát.

TJ Žďár n.S. „B“ - TJ Sokol Štoky 0:3 (-10,-7,-16)

Do druhého zápasu jsme v sestavě udělali dvě změny. O. Švoma, kterému se vůbec nedařilo na příjmu, šel místo J. Uhlíře na účko, L. Augustin vystřídal Vevyho na bloku a na smeči začal od začátku V. Drahoš. Oproti prvnímu zápasu jsme předvedli daleko bojovnější, pohledný zápas, který se musel líbit i fanouškům, kteří ještě zůstali po nepovedeném předchozím zápase. Dokonce jsme i v každém setu až do poloviny vždy vedli, ale poté jsme opět, jako snad už po xxx kolikáté, začali dělat individuální chyby a zkušený soupeř toho pokaždé dokázal využít k zisku setu a následně i celého zápasu. Tentokrát nelze klukům upřít bojovnost, snahu předvést co nejlepší výkon, ale na tak zkušený tým, jako jsou Štoky, to určitě stačit nemohlo. Hrát takhle před 14 dny proti Okrouhlici, kdo ví, jak by to všechno v H. Brodě dopadlo???

TJ Žďár n.S. „B“ - TJ Sokol Štoky 0:3 (-19,-15,-16)

Sestava: F. Novotný, D. Škarka, L. Augustin , O. Švoma, V. Drahoš, D. Milota, libero J. Duda, střídal J. Uhlíř a P. Veverka

Zhodnocení trenéra V. Elbla :

Je za námi polovina letošního ročníku a já si dovolím malou rekapitulaci mužstva "B". Žďár "B" funguje jako servisní mužstvo našeho áčka. Bylo vytvořeno, aby se v něm rozehráli a získali zde zkušenosti hráči, s kterými bylo a je počítáno do mužstva "A". Fungujeme pět let, první dva roky jsme hráli krajský přebor II. třídy. Zde jsme dokázali v druhé sezóně vyhrát i několik zápasů. Pak jsme přešli do krajského přeboru I. třídy. Za tři roky jsme bez výhry, pouze s několika málo zápasy, které jsme odehráli 2:3. Je zajímavé, že lepší výsledky byly na začátku, poslední ročník je pro nás výsledkově nejhorší, a tím se i zhoršuje nálada v mužstvu. Podle mě jsme dosáhli maxima, co jsme mohli. Kuba Augustin hraje již stabilně za mužstvo "A", Petr Sobotka také a ještě hostuje za pražský prvoligový tým. Adam Peňáz je pomaličku zkoušen v áčku. Dál podle mě zatím nikdo nemá na to, aby za družstvo "A" mohl nastoupit.

V této chvíli přestáváme být v krajském přeboru I. třídy důstojným soupeřem a není to příjemný pocit pro nikoho, ani pro hráče, ani pro trenéra. Možná by bylo řešení znovu začít v krajském přeboru II. třídy, aby se kluci naučili znovu vyhrávat a mladí hráči Ondra Švoma, Tomáš Němec nebo třeba Luboš Augustin postupně získali sebevědomí a další motivaci.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid