Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Béčko mužů s Pelřimovem nezískalo ani set 10.11.2019 | Zápasy

Hodnocení napsal trenér Z. Kalina.


V dalším kole KP zajíždělo Béčko mužů k mistrovskému dvojzápasu s Pelřimovem, který byl nejprve z Pelhřimova přesunutý do haly v Novém Rychnově a následně pak do haly Zemědělské akademie Humpolec.

V naší sestavě chybělo oproti předchozí sobotě několik hráčů – A. Bernart (chřipka), J. Gregor (škola?), J. Uhlíř (dal přednost turnaji v ZR) a D. Škarka (nedostavil se ráno na sraz a vysvětlení přišlo až druhý den).

Sestava byla tedy následující: F. Novotný (náhra), L. Augustin a D. Milota (blok), P. Švoma a O. Švoma (smeč a účko), A. Košábek (smeč), A. Bantianidis (smeč, libero), J. Duda (libero, náhra), nováček v týmu F. Němec (blok, smeč) a hrající asistent trenéra P. Veverka.

Do prvního zápasu jsme i s omlazeným týmem nastupovali s odhodláním, že to domácímu týmu, tvořenému většinou zkušenými hráči, co nejvíce znepříjemníme a zkusíme i nějakou nadstavbu (set, či nějaký ten bodík). V prvním setu nebyla naše hra vůbec špatná, sice jsme o něco zaostávali na příjmu, což bylo při pohledu na přihrávku domácích pochopitelné (zkušení hráči M. Šmíd a J. Olt), ale jinak to byla celkem vyrovnaná partie, bohužel opět jenom do začínající koncovky, kdy jsme udělali několik chyb za sebou a bylo po setu. Ve druhém setu jsme se ještě zlepšili a do stavu 23:22 neustále udržovali vedení. Poté naše pokažené podání znamenalo vyrovnání a následné dva rychlé body soupeře konec setu. Třetí set probíhal prakticky stejně jako ten první, jen nám Pelhřimov bodově odskočil o chviličku dříve a my jsme pak už jenom neúspěšně dotahovali. Porážka 0:3 (-18,-23,-16) je docela krutá, měli jsme rozhodně na to, abychom zápas prodloužili na více setů.

Do druhého zápasu jsme prostřídali libera a prohodili jsme účko se smečařem. Daleko větší změny udělal i Pelhřimov, který si to díky své přeplněné soupisce mohl dovolit, a dle slov jejich nejzkušenějšího hráče M. Šmída nám nabídli ještě větší šanci. To se bohužel nekonalo, skoro celý set jsme dotahovali náskok soupeře, což se nám po druhém time před koncovkou setu několika body v řadě podařilo na jeden bod, ale následná bodová šňůra domácích nám sebrala veškeré naděje. To nás následně poznamenalo natolik, že ve druhém setu jsme nebyli Pelhřimovu důjstojným soupeřem a za necelých 10 minut to už bylo 0:2. Ve třetím setu jsme konečně předvedli výkon, který snesl opravdu přísné měřítko. Celý set jsme byli ve vedení, dotahoval tentokrát Pelhřimov. Naneštěstí pro nás se jim to povedlo ještě za stavu 24:24 a nakonec v nervy drásající koncovce jsme tento set ztratili v poměru 25:27 a celý zápas znovu 0:3 (-19,-10,-25).

Hodnocení trenéra:

Zase se budu jenom opakovat. Jednotlivé sety ztrácíme většinou někdy až nepochopitelnými herními výkyvy či výpadky, řekl bych i občasnou nekoncentrací na hru u některých hráčů a především nezkušeností v koncovkách setů, když už se do nich dostaneme.

Naopak pozitivní byl výkon juniorů Tanyse na liberu a Luboše zaskakujícího na bloku. Velký křest v soutěži dospělých si prožil na několik míčů i další junior Filip Němec.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid