Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Áčko mužů importovalo 6 bodů z Chvaletic a stále vede 2. ligu 13.11.2017 | Zápasy

V sobotu 11. 11. 2017 se uskutečnilo další dvojutkání 2. ligy ve volejbale mužů. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou poměřilo síly s týmem TJ Energetik Chvaletice. Komentář k utkáním napsal trenér Petr Podhrázký.


Postavení v tabulce i dosavadní velice příznivá bilance s tímto soupeřem, kdy jsme v minulých sezónách vyhráli všech osm zápasů a ztratili pouze jeden bod, před nás postavili jednoznačný cíl, a to dvě vítězství a pokud možno s plným počtem bodů. Výkonnost našeho týmu je ovšem letos zatím z nejrůznějších důvodů poměrně nevyrovnaná, takže stanovený cíl se v tomto světle nezdál být až tak jednoduchý. Sestava byla poznamenána 2 absencemi. Chyběli opět dlouhodobě nemocný nahrávač Honza Barák a zraněný blokař Míra Hübl.

Vstup do 1. zápasu poznamenalo seznamování s místní halou. Nedůrazné podání, špatný příjem a nejen z toho plynoucí mizerná náhra byla logicky doplněna skutečně zoufalým útokem. Domácí dobře podávali a na síti poměrně slušně útočili. O jejich tradičně dobré hře v poli netřeba hovořit a tak se po necelé půlhodině dočkali zasloužené odměny v podobě zisku první sady. My jsme zejména z důvodu vylepšení příjmu sáhli k výměně rovnou obou smečařů. Obraz hry se nejen díky ne úplně přesvědčivému posunu k lepšímu na příjmu přece jen začal měnit. Především jsme přidali servisu a značný kvalitativní změnu zaznamenala i nahrávka. Hlavní zbraní se však pro další sety stal blok, kdy zejména na hlavním kůle naskakovaly čárky za úspěšné zásahy jedna za druhou. Po zisku 2. setu následovaly již poměrně pohodové 2 další sety, které jsme v klidu dohráli a získali ranní zápas pro sebe.

Do 2. zápasu jsme vstoupili podstatně lépe, ale je třeba podotknout, že domácí si vybrali slabší okamžik, protože jejich hra nesla ještě známky mezizápasové siesty. Za přispění jejich mnoha chyb jsme snadno vyhráli první set. Od druhého setu se hra již začala vyrovnávat, ale my jsme neustále zásluhou dobrého servisu drželi domácí pod tlakem a druhý set získali pro sebe. Postupně ale bylo v našem herním projevu znát uspokojení a znatelný pokles zápalu do hry. To se nám vymstilo ve třetím setu, kdy domácí šli až do čtyřbodového trháku 13:17. Za tohoto stavu jsme opět jako již poněkolikáté v této sezóně předvedli zásadní obrat, když na síti úřadovala zejména naše obrana. Vývoj setu jsme otočili a dotlačili do dnešní první a naštěstí poslední koncovky. Tu jsme po celosetovém trápení na útoku, kdy jsme zkazili až neuvěřitelné množství jednoduchých smečí, s notnou dávkou štěstí vyhráli a tím i celý zápas.

TJ Energetik Chvaletice – TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou 1:3 (23,-19,-20,-21) a 0:3 (-15,-21-28)

Závěrem lze tedy říct, že plánovaný zisk šesti bodů se tedy povedlo dodržet. Hra sice chvílemi docela pokulhávala, ale celkově to docela bylo na naše letošní poměry ucházející… Z individuálních výkonů je dnes potřeba vyzdvihnout na smeči Míru Šťourače. Pěkný pohled byl i na blokařské představení na hlavním kůle, kde velké množství úspěšných zásahů předvedl nahrávač Jirka Moučka. V tabulce jsme zůstali na prvním místě, tentokrát s již alespoň minimálním náskokem dvou bodů. Další zápas hrajeme až za dva týdny, když v sobotu 25.11.2017 přivítáme tým VK Dvůr Králové nad Labem, který je v aktuálním pořadí třetí se ztrátou pouhých 3 bodů.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid