Volejbal Žďár nad Sázavou

Aktuality

Žďár "B" - Přibyslav 3:1 (-16,14,16,22) a 3:1 (-21,19,24,24) 12.06.2010

V sobotním zápase jsme přivítali našeho tradičního soupeře z Přibyslavi. Konečně se na nás usmálo sluníčko (ráno +30°C od druhého setu pocitově +60°C), a tak jsme v plné parádě mohli využít Rybníček konečně také ke sportování a nejenom k odvádění brigádnických hodin.

Vzhledem k neočekávaným problémům klíčových hráčů Vesy a Vevy (hnisavá rýmečka), Jožin příprava na Afriku, Otyl (kde vlastně byl???), Leoš a Vlasta (workoholismus) jsme museli povolat posily z „áčka“ Mouku a Ťupíka. Takže v sestavě:Radim, Zomba, Mouka, Ťupík, Chlády, Luďa (Adam připraven mimo lavičku ve stínu) jsme nastoupili odhodláni vydat ze sebe vše k zisku 4 bodů (to jsem ovšem nevěděl, že mi to „vše“ bude stačit pouze do půlky druhého setu). První set jsme se seznamovali s antukou a podle toho to taky vypadalo - pouhých 16 bodů. Pak jsme ale zjistili, že se stejně na hřišti budeme péct, tak jsme si řekli, že by bylo lepší vyhrát, když už dobrovolně pácháme harakiri sportem ve výše uvedeném počasí. Další tři sety jsme zabrali, a tak kýžené 2 body byly doma. Co se týče hry, tak z obou stran šlo o velmi slušný volejbal a rozhodovalo spíše štěstí a momentální rozpoložení hráčů.



Do druhé zápasu šli na zasloužený odpočinek Radim s Luďou a místo nich nastoupili odpočatí Adam a Michal. Zbytek sestavy si to musel vyžrat i v druhém zápase.

Průběh byl naprosto stejný- 1. set jsme se sehrávali a tím pádem prohráli a pak jsme zabrali a ujali se vedení 2:1. čtvrtý set byl vyrovnaný do stavu 17:17 a pak se soupeř ujal vedení 24:19. Už jsme se smířili s tím, že bude pátý set, ale soupeř vzal utkání neskutečným způsobem do vlastní režie (eso, plot, deska, síť, deska) a vítězství 26:24 a tím celý zápas byli doma.



Musím uznat, že celý zapas a hlavně i koncovku 4. setu silně ovlivnilo počasí, (chvílemi se začala roztíkat i antuka), takže se skláním před všemi hráči i rozhodčím, že to přežili ve zdraví a ještě to byl slušný sport.



A na závěr několik postřehů:

Radim – výkon standart, ale ten dres, co půjčil Michalovi, málem obrečel – Michal ho konečně pokřtil a vrátil mu ho zamazanej od antuky…

Mouka shodil během zápasu asi 10 kg, takže jsme ho na konci jen těžko hledali.

Ťupík dohrál oba zápasy a snad bez křečí – konečně.

Adam se výkonem předběžně nominoval do áčka, i když pořád nechápu, jak s těma svejma čínskejma hůlkama může zablokovat.

Luďa – prostě slušnej standart (i potom v klubovně).

Chlády – zablokoval, zaútočil, nasadil vlastní hlavu, když ho Mouka testoval z podání, jestli má oči i vzadu, prostě pochvala.

Michal po dlouhé době na smeči – jako trénink na „dopravu“ dobrý.

Zomba – 1 blok (to se jen tak nevidí) a ve čtvrtém setu přežití klinické smrti.

Prezidento – občerstvení super, ale příště sežeň ještě nějaký mraky, jinak nás máš na svědomí.



PS: Sluníčko nechci hodně dlouho vidět. Zomba


<< Zpět na výpis aktualit
 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid