Volejbal Žďár nad Sázavou

Aktuality

Mezinár. turnaj mužů a žen v ZR, 23.8.08 01.09.2008

Po volném víkendu, způsobeném nepřízní počasí, se žďárský tým zúčastnil dalšího z plánovaných turnajů, tentokrát na domácích kurtech na Rybníčku. O atraktivitu turnaje se postaral především vysoký počet zúčastněných ženských týmů, a tak tentokrát nebyl se sháněním hráčů ve Žďáře problém a mohli jsme postavit kompletní 3 týmy. Bohužel týmy Žďáru tvořily celou půlku zúčastněných družstev v mužské kategorii. Proto se taky kategorie mužů odehrávala systémem každý s každým a tým “A“ nebyl až na finálový zápas nucen nasadit nějaké závratné tempo.



Sestava týmu “A“ odehrála celý turnaj v této sestavě:

Mouka – nahrávka, Zomba a Troji – smeč, Ťupík – účko, Míša a Chláďa – blok



Sestava týmu “B“:

nahrávka Radim, Luďa a Vesy - blok, Tomáš a Peťa Holešovský smeč, Peťa Živný účko



Sestava týmu “C“:

nahrávka Filip, Míra a Adam - blok, Peťa Kadlec a Matouš - smeč, Číry - účko



Ošidný první zápas na turnaji se slovenským Martinem jsme sehráli bez větších problému. Ke cti žďárským hráčům slouží i to, že se nenechali rozhodit nominací jedné ženy do základní šestky svého soupeře a prověřili ji hned několika ostrými útoky. Zvládli jsme i další, ne příliš pohledný, zápas s Chrudimí. Poté nás čekali oba nepříjemní soupeři ze Žďáru. Přes všechna silná předzápasová slova se oba zápasy vyvíjely podle papírových předpokladů a Áčko v nich dokráčelo bez větších obtíží k dalším dvěma vítězstvím 2:0. Zásluhu na tom měl servis i pozorná obrana, kterou jsme dokázali eliminovat obě útočné hvězdy soupeře: Petra “Otyla“ Holešovského i Petra “Čahouna“ Kadlece.



Poslední zápas s Pardubicemi byl soubojem v turnaji zatím neporažených, a tak se oba týmy dohodly, že v případě rovnosti setů nakonec nerozhodnou míče, ale třetí zkrácený set. Finále bylo bojem o každý míč. Žďár měl navrch v útoku, Pardubice naopak vynikaly výbornou hrou v poli. Několik nevynucených chyb nás ale zbrzdilo a v koncovce se už Žďáru nepodařilo soupeře dohnat. Do druhého setu jsme nastoupili se zlepšenou hrou především na servisu, kterou jsme si vybudovali náskok. Ten jsme udrželi po celý set a srovnali stav na 1:1. Domluvený třetí set byl skutečným vyvrcholením turnaje. Oba týmy předváděly dobrou hru, překonávaly se ve všech herních činnostech. Několik nepřesností na naší straně dostalo do vedení Pardubice, do otočky stran už ale bylo opět srovnáno. Konec tiebreaku si už ale Žďár, hlavně díky útokům Ondry Ťupy a několika blokům, pohlídal a mohly propuknout oslavy druhého po sobě následujícího turnajového vítězství.



Konečné pořadí turnaje:



1. Žďár n/S "A"

2. Pardubice

3. Chrudim

4. Žďár n/S "B"

5. Žďár n/S "C"

6. Martin (SVK)



Nejlepší smečař turnaje: Ondra Ťupa

Nejlepší nahrávač turnaje: druhý nahrávač Pardubic (za celou dobu spatřen pouze ve stánku s pivem)



- ji-ři-na -




<< Zpět na výpis aktualit
 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid